Ξεκίνησε η δίκη του Κώστα Πάσσαρη με άδειο το εδώλιο

Ξεκίνησε η δίκη του Κώστα Πάσσαρη με άδειο το εδώλιο

Με άδειο το εδώλιο του κατηγορουμένου, άρχισε στο μικτό ορκωτό εφετείο η δίκη του Κώστα Πάσσαρη.

Ο διαβόητος κακοποιός, που είναι έγκλειστος στις ρουμανικές φυλακές από το 2001, έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως σε τέσσερις φορές ισόβια για ανθρωποκτονίες και σωρεία άλλων κακουργημάτων.

Κατηγορείται ότι δολοφόνησε 4 ανθρώπους, αποπειράθηκε να σκοτώσει 7 ανθρώπους και διέπραξε σωρεία ληστειών. Τον Φεβρουάριο του 2001 ο διαβόητος ήδη κακοποιός εκτελεί εν ψυχρώ τους αστυνομικούς Διονύση Αλεβιζόπουλο και Θανάση Δρακόπουλο κατά τη μεταγωγή του Πάσσαρη στο Γενικό Κρατικό νοσοκομείο Αθηνών για εξετάσεις.

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας ξεκίνησε η δίκη για τις 7 απόπειρες ανθρωποκτονίας και ληστείες που φέρεται να διέπραξε ο 45χρονος σήμερα πολυισοβίτης. Στο δικαστήριο κατέθεσαν οι δύο αστυνομικού που δέχθηκαν δολοφονική επίθεση από τον Πάσσαρη στην Πλατεία Βάθης το 2000.

Μέσω του συνηγόρου του δήλωσε για ακόμη μία φορά μετανιωμένος για τις πράξεις του.

Το Σεπτέμβριο του 2020, ο Πάσσαρης αποφυλακίζεται από τις ρουμανικές φυλακές.

Στο δικαστήριο παρουσιάστηκε έγγραφο των ρουμανικών αρχών αμετάφραστο που απορρίπτει το αίτημά του να δικαστεί στην Ελλάδα για τα εγκλήματα που έχει διαπράξει στη χώρα μας, συναινεί ωστόσο στην έκδοσή του για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής τους στην Ελλάδα. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών εξετάζει το σχετικό αίτημα.

Πρωτόδικα ο Κώστας Πάσσαρης έχει καταδικαστεί σε 4 φορές ισόβια για ισάριθμες δολοφονίες και 71 χρόνια κάθειρξη. Ακόμη δύο δολοφονίες έχει διαπράξει στη Ρουμανία. Το Εφετείο για τις δολοφονίες αναμένεται να ξεκινήσει στις 11 Δεκέμβρη.

Πηγή:ΕΡΤ

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/35ZbF8P
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.