Ανατροπή στην υπόθεση του Νίκου Γεωργιάδη – Τέλος στη δίωξη λόγω παραγραφής

Ανατροπή στην υπόθεση του Νίκου Γεωργιάδη – Τέλος στη δίωξη λόγω παραγραφής

Τέλος στην ποινική σε βάρος του πρώην βουλευτή της ΝΔ Νίκου Γεωργιάδη, ενώ καταπέλτης κατά του πρώην βουλευτή της ΝΔ υπήρξε η εισαγγελέας. Είχε πρωτοδίκως καταδικαστεί για το αδίκημα της ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων που φέρεται να τελέστηκε στη Μολδαβία.

Την ανατροπή στην υπόθεση του Νίκου Γεωργιάδη έφερε ο νέος Ποινικός Κώδικας, που οδήγησε σε παραγραφή της υπόθεσης για το αδίκημα της ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων που φέρεται να τελέστηκε στη Μολδαβία.

Ο πρώην βουλευτής άκουσε την απόφαση καθισμένος στο εδώλιο, ενώ η εισαγγελέας της έδρας κατά την εισήγησή της δήλωσε ότι είναι υποχρεωμένη να δεχθεί την ένσταση παραγραφής, επισημαίνοντας πως η ίδια δεν το επιθυμεί.

«Δυστυχώς θα πρέπει να γίνει δεκτή η ένσταση παραγραφής. Ο δικαστής είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει το νόμο, ακόμα και αν προκαλείται στους πολίτες το ερώτημα πώς μπορεί με το νέο Ποινικό Κώδικα να θεωρεί ήσσονος σημασία και να παραγραφεί, όλα τα πλημμελήματα ακόμα και αυτά που έχουν τελεστεί σε βάρος ανηλίκων» ανέφερε στην αγόρευσή της.

Ο Νίκος Γεωργιάδης είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 28 μηνών και χρηματική ποινή 20 χιλιάδων ευρώ. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας τον έκρινε ένοχο κατά πλειοψηφία (2-1) για το αδίκημα της ασέλγειας κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση.

Το δικαστήριο δεν του είχε αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό, ενώ χορήγησε αναστολή έως την εκδίκαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου.



via Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/33HDTmG
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη