Σεισμός Αλβανία: Σύνοδο αλληλεγγύης για βοήθεια ζητά ο Μακρόν

Σεισμός Αλβανία: Σύνοδο αλληλεγγύης για βοήθεια ζητά ο Μακρόν

Από το Λονδίνο ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν πρότεινε την διεξαγωγή μιας διεθνούς συνόδου ώστε να προσφερθεί βοήθεια στην Αλβανία μετά τον καταστροφικό σεισμό, με τα δεκάδες θύματα και τις τεράστιες καταστροφές που άφησαν πίσω τους τα 6,4 ρίχτερ. 

«Έχουμε ανάγκη από μια σύνοδο αλληλεγγύης με την Αλβανία» δήλωσε ο κ. Μακρόν μετά το τέλος της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Ουάτφορντ, κοντά στο Λονδίνο. Αυτή η σύνοδος, που θα μπορούσε να φιλοξενήσει η Γαλλία, στοχεύει στο να κινητοποιήσει «κρατικούς ή ιδιωτικούς εταίρους» για να «οργανώσουν την ανοικοδόμηση» μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση, που άφησε άστεγους 5.000 ανθρώπους, εξήγησε ο πρόεδρος της Γαλλίας.

Οι σχέσεις ανάμεσα στην Γαλλία και την Αλβανία έχουν επηρεαστεί μετά το βέτο Μακρόν στο άνοιγμα ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία.

Αναφερόμενος στο θέμα, ο Εμανουέλ Μακρόν επέμεινε ότι οι «συνθήκες δεν υφίστανται» και ότι η διαδικασία ενταξιακών διαπραγματεύσεων είναι «πάρα πολύ γραφειοκρατική και συγκεχυμένη».via Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/2DK8JAJ
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.