Ιδού η dream team του υποσχόμενου «Επιθεωρητή» που έρχεται στο Θέατρο Άλφα - ΦΩΤΟ

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Πρώτος σου πρόδωσα πως ο ευφάνταστος σκηνοθέτης Κώστας Φιλίππογλου θα ανεβάσει στο Θέατρο Άλφα τον «Επιθεωρητή» του Γκόγκολ με τον χαρισματικό Κωνσταντίνο Μπιμπή στον ομώνυμο ρόλο και πρώτος σου έχω αποκλειστικές πόζες από τις ετοιμασίες της φιλόδοξης δουλειάς που θα ξεκινήσει στις 7 Φεβρουαρίου! Αξίζει να αναφέρω εδώ ότι δίπλα στον Μπιμπή παίζουν-με αλφαβητική σειρά-οι καίριοι Θανάσης Βλαβιανός, Μυρτώ Γκόνη, Βασίλης Κουλακιώτης, Χριστίνα Μπρέκου,Γιάννης Στεφόπουλος και Δημήτρης Φραγκιόγλου.

Όπως αξίζει να αναφέρω και τους υπόλοιπους ικανότατους συντελεστές! Η Γιώτα Σερεμέτη συν-σκηνοθετεί με τον Φιλίππογλου και μαζί υπογράφουν και την απόδοση του κειμένου. Τα σκηνικά κάνει ο Αντώνης Χαλκιάς, τα κοστούμια η Βασιλική Συρμα με την Ειρήνη Γεωργακίλα, τον σχεδιασμό των φωτισμών ο Νίκος Βλασόπουλος, την μουσική επιμέλεια ο Γιάννης Σορώτος, τις φωτογραφίες ο Σοφοκλής Μπιμπής. Τη διεύθυνση παραγωγής έχει ο Λευτέρης Πλασκοβίτης.

Λίγα λόγια για το έργο...

Σε μια επαρχιακή πόλη της Τσαρικής Ρωσίας, όλοι οι δημόσιοι διορισμένοι άρχοντες, χωρίς καμιά εξαίρεση, καταδυναστεύουν το λαό με απάτες, λαμογιές, και εκβιασμούς. Η ξαφνική εμφάνιση ενός κρατικού επιθεωρητή θα δημιουργήσει διάφορες ευτράπελες καταστάσεις, που θα διαταράξουν τις ισορροπίες μεταξύ εξουσιαστών και εξουσιαζόμενων και όλα αυτά σε μια σπαρταριστή κωμωδία - σάτιρα.

Αυτό που καθιστά το έργο αυτό μια από τις σπουδαιότερες κωμωδίες που γράφτηκαν ποτέ, είναι το μεγαλείο των χαρακτήρων καθώς και η ευθύτητα με την οποία ο Γκόγκολ επιλέγει στο συγκεκριμένο έργο να καυτηριάσει την αυταρχικότητα και τη δουλοπρέπεια των δημοσίων αρχόντων στην κεντρική διοίκηση, στο Τσαρικό απολυταρχικό κράτος.

Ο ίδιος γράφει για τον επιθεωρητή: "Στον Επιθεωρητή μου επιδίωξα να συγκεντρώσω και να σατιρίσω μια για πάντα ό,τι σάπιο υπάρχει στη Ρωσία, όλες τις αδικίες που διαπράττονται, εκεί ακριβώς όπου θα είχαμε την αξίωση να βασιλεύει η απόλυτη δικαιοσύνη".

Η Τσαρική γραφειοκρατία και η καταπίεση ενός ολόκληρου λαού, γίνονται η αφορμή για μια από τις σπουδαιότερες κωμωδίες που γράφτηκαν ποτέ, πιο επίκαιρη από ποτέ.via Press24.gr https://ift.tt/2RWD7Ac
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.