Πέθανε η Ντόροθι Κάθριν Φοντάνα, σεναριογράφος του «Star Trek»

Πέθανε η Ντόροθι Κάθριν Φοντάνα, σεναριογράφος του «Star Trek»

Σε ηλικία 80 ετών σε νοσοκομείο στην Καλιφόρνια, πέθανε η Ντόροθι Κάθριν Φοντάνα, σεναριογράφος της τηλεοπτικής σειράς «Star Trek», η οποία συνδέθηκε στενά με τη σειρά ταινιών.

Η Φοντάνα σύμφωνα με τον σύζυγό της Ντέννις Σκότακ, έπασχε από καρκίνο. Ήταν η πρώτη γυναίκα σεναριογράφος της σειράς της δεκαετίας του 1960, ενώ βρέθηκε από την αρχή στην ομάδα παραγωγής, ενώ ήταν η δημιουργός του Σποκ, ενός από τους πιο εμβληματικούς χαρακτήρες του «Star Trek».

Το όνομά της εμφανιζόταν στους συντελεστές έντεκα επεισοδίων της σειράς, όμως σε μερικά από τα επεισόδια που έγραψε, η σεναριογράφος δεν ήθελε να συμπεριληφθεί το ίδιο της το όνομα αλλά το ψευδώνυμο Μάικλ Ρίτσαρντς, για να αποφύγει τις διακρίσεις.

Η σειρά είχε διάρκεια τριών σεζόν. Προβλήθηκε από το 1966 έως το 1969.

Το 1987 συνεργάστηκε με τον Τζιν Ροντενμπέρι, δημιουργό του δημοφιλούς sci-fi σύμπαντος, για τη συγγραφή του σεναρίου του δίωρου επεισοδίου για τη σειρά «Star Trek: The Next Generation», «Encounter at Farpoint».

Ήταν ενεργό μέλος του Σωματείου Σεναριογράφων Αμερικής (Writers Guild of America) για πολλά χρόνια, ενώ εργάστηκε και ως λέκτορας στο Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου (American Film Institute).

Πριν το «Star Trek», η Φοντάνα έγραψε τις σειρές «The Wild Wild West» και «Ben Casey», ενώ μετά εργάστηκε σε σειρές όπως οι: «The Streets of San Francisco», «Bonanza», «Kung Fu», «The Waltons» και «Dallas».



via Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/33SGjiy
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη