Συνεχίζεται η συνεδρίαση της ΚΕΑ του ΣΥΡΙΖΑ (video)

Συνεχίζεται η συνεδρίαση της ΚΕΑ του ΣΥΡΙΖΑ (video)

Συνεχίζονται σήμερα για δεύτερη μέρα οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης με τις τοποθετήσεις των μελών. Οι πληροφορίες λένε ότι τις εργασίες θα κλείσει το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας. Χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε ευθύς εξαρχής τον στόχο του εγχειρήματος: συγκρότηση «μιας νέας κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας που θα μας οδηγήσει σύντομα σε μια νέα νίκη των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων.

Στο μεταξύ από διαφορετική οπτική βλέπουν τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Πάνος Λάμπρου μέλος της Π.Γ. ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Γίνεται στο συλλογικό όργανο να είναι πρόσωπα που δεν στήριξαν Πρέσπες; Κολλάμε στο συλλογικό εμείς με ανθρώπους που δεν θέλουν να σηκώσουν πανό για μετανάστες; Χωρά και τον Άρη Βελουχιώτη και όσους τον πρόδωσαν;»

Σε διαφορετικό μήκος κύματος ο Νίκος Παππάς, παίρνοντας το λόγο υπερασπίστηκε την διεύρυνση λέγοντας: Όποιος διαφώνησε με Πρέσπες αλλά συμφωνεί με το πρόγραμμα μας, ναι χωρά!». Επίσης, τάχθηκε υπέρ της αλλαγής του ονόματος του κόμματος σε ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Από την μεριά του ο Νίκος Φίλης ανέφερε: «Αυτό το «μαζί» για να μην είναι μια ανερμάτιστη πολυσυλλεκτική δύναμη, θέλει αρχές. Είμαστε κόμμα αριστεράς που θέλει να ανασυγκροτήσει την ταυτότητα της μετά τα μνημόνια. Σε άλλο σημείο ανέφερε «ως κυβέρνηση αποτύχαμε και τη ρύθμιση για τα Media και στην ΕΡΤ».

Tην ίδια ωρα η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τις ενστάσεις με τον τρόπο γίνεται η διεύρυνση και καταγγέλλει «την προσπάθεια παρέμβασης και φραξιονιστικής δράσης πρώην Υπουργών και νυν Βουλευτών στην εσωτερική λειτουργία της οργάνωσης μας».

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/33waR9K
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.