Γιάννης Σαρακιώτης: «Τραγελαφικές οι παλινωδίες της Κυβέρνησης στην εξωτερική πολιτική» (video)


«Το προηγούμενο διάστημα αναδείξαμε σε όλους τους τόνους την προκλητικότητα και το αποτέλεσμα ήταν οι κυρώσεις που αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ένωση να επιβάλει προς την Τουρκία» δήλωσε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., κ. Γιάννης Σαρακιώτης στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού OPEN TV, «Ώρα Ελλάδος 7:00», υπενθυμίζοντας τις κυρώσεις που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Τουρκία, τις οποίες και κατάφερε σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας το προηγούμενο διάστημα η Κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και του Αλέξη Τσίπρα. 

Συμπληρώνοντας την αρχική του τοποθέτηση, ο Βουλευτής Φθιώτιδας δήλωσε επίσης ότι: «είναι ένα θέμα για το οποίο η Νέα Δημοκρατία δεν έχει πράξει τίποτα πέντε μήνες, δεν έχει προχωρήσει στην ενεργοποίηση τους και δεν αναφέρεται καν δημόσια ο Έλληνας Πρωθυπουργός σε αυτές», αναδεικνύοντας έτσι την αβελτηρία που παρουσιάζεται στην εξωτερική πολιτική της Κυβέρνησης.

Παράλληλα, ο κ. Σαρακιώτης έκανε μνεία στις τραγελαφικές παλινωδίες της Κυβέρνησης και στο θέμα των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης ανάμεσα στις δύο γειτονικές χώρες, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «ότι μέσα σε τρεις ώρες παγώνουν και ξεπαγώνουν τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και εν όψει μίας τόσο κρίσιμης συνάντησης», στηλιτεύοντας ταυτόχρονα την λογική κατευνασμού της Τουρκίας, προσθέτοντας τα εξής: «η λογική κατευνασμού που ακολουθεί τους πέντε τελευταίους μήνες η Νέα Δημοκρατία, πιστεύοντας ότι θα αλλάξει στάση η Τουρκία στο προσφυγικό και συνδέοντας την Τουρκική προκλητικότητα με τοπροσφυγικό, πράγμα το οποίο έκανε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος παντελώς λανθασμένα, δεν θα έχει κανένα θετικό αποτέλεσμα. Το αντίθετο μάλιστα».

Κλείνοντας, ο Βουλευτής Φθιώτιδας τόνισε χαρακτηριστικά ότι: «με την αδράνεια στην εξωτερική πολιτική, η Κυβέρνηση θεωρεί πως θα αποφύγει την αύξηση των προσφυγικών ροών από τον Ερντογάν», αναδεικνύοντας έτσι την αναποτελεσματική και αποκλειστικά επικοινωνιακή διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος από μεριάς της παρούσας Κυβέρνησης.

Νεότερη Παλαιότερη