Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου-Ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας (video)

Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου-Ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας (video)

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται η Αστυνομία, εν όψει της αυριανής επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ενώ τα μέτρα κλιμακώνονται σταδιακά από χτες και θα κορυφωθούν αύριο από το πρωί μέχρι τη λήξη όλων των εκδηλώσεων.

Οι εντολές από την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ΕΛ.ΑΣ. προς τους επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων είναι «καμία ανοχή σε βίαιες ενέργειες και έκτροπα με καταστροφές περιουσιών και παραπομπή στην δικαιοσύνη όποιων τα προκαλέσουν».

Στο πλαίσιο αυτό από την ΓΑΔΑ έχει καταρτιστεί σχέδιο για άμεση επέμβαση σε περίπτωση επεισοδίων και συλλήψεις, αλλά ταυτόχρονα, όπως ανέφερε αρμόδιος αξιωματικός, έχουν δοθεί διαταγές, οι αστυνομικοί να δείξουν ψυχραιμία και να μην προκαλέσουν.

Για την αξιολόγηση της κατάστασης και την κατάρτιση των σχεδίων πραγματοποιήθηκε σειρά συσκέψεων στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., ενώ ο ίδιος ο υπουργός, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, επισκέφθηκε την ΓΑΔΑ προκειμένου να έχει προσωπική άποψη για τα μέτρα και να δώσει κατευθύνσεις.

 

Σημειώνεται ότι αύριο λήγει και η προθεσμία που έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για την λήξη των καταλήψεων κτιρίων, είτε με την απομάκρυνση των καταληψιών, είτε με την μίσθωση των κτιρίων από αυτούς που τα χρησιμοποιούν.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η λήξη της προθεσμίας δεν σημαίνει άμεση δράση της Αστυνομίας.

ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ: Γιώργος Γεραφέντης
Σχετική είδηση:Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στα Εξάρχεια (video)

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/33NP5hX
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη