Από Φεβρουάριο εκδηλώσεις της Περιφέρειας για τα 100 χρόνια Ελευθερίας της Θράκης

Από  Φεβρουάριο εκδηλώσεις της Περιφέρειας για τα 100 χρόνια Ελευθερίας της Θράκης

Την τρίτη συνάντηση τους θα πραγματοποιήσει η Επιτροπή της ΠΑΜ-Θ, για τα 100 χρόνια Ενσωμάτωσης της Θράκης στην Ελληνική Επικράτεια.

Σύμφωνα με το μέλος της Επιτροπής, Πηνελόπη Βουγιουκλή, η οποία είναι Καθηγήτρια στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης – ΔΠΘ- και που μίλησε στην ΕΡΤ Κομοτηνής, έχουν ήδη γίνει δύο συναντήσεις.
«Υπάρχουν πολλές προτάσεις για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, το οποίο θα αρχίσει να τρέχει σε όλες τις πόλεις της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, από τον Φεβρουάριο και μετά και καθ' όλη τη διάρκεια του 2020», τόνισε η κ. Βουγιουκλή.
Επι πλέον ανέφερε πως θα δοθεί έμφαση στην ενιαία και μεγάλη Θράκη, στην Ιστορία της, στον Πολιτισμό, στα Μουσεία, στη Μουσική. Σε ξεχωριστή θέση θα είναι η παρούσα εικόνα της Θράκης, η Τέχνη, η Μουσική, η Τεχνολογία. Έχουμε έναν θησαυρό στη Θράκη σε πολλά επίπεδα,-σ.σ ειδικά στη Ρομποτική- δυστυχώς δεν τον αναδεικνύουμε στο βαθμό που πρέπει. Υπογραμμίζοντας την παρούσα εικόνα της, προδιαγράφουμε και ένα αισιόδοξο και θετικό μέλλον», υποστήριξε η κ. Βουγιουκλή.
Πειραματικό Σχολείο;
Εξ άλλου για το θέμα της λειτουργίας του Πειραματικού Σχολείου στην Κομοτηνή, καθώς όλα ήταν έτοιμα και θα γινόταν η κλήρωση τον Ιούνιο, προκειμένου να λειτουργήσει τον Σεπτέμβριο… το θέμα είναι στο κενό ακόμα λόγω της αλλαγής της κυβέρνησης και του Διοικητικού Συμβουλίου των Πειραματικών Σχολείων. Τα πράγματα είναι έτοιμα να ξεκινήσουν. Ελπίζω να πάρουμε το πράσινο φως και από το νέο ΔΣ των Πειραματικών. Εδώ και ένα χρόνο η κ. Μαίρη Κοσμίδου και εγώ έχουμε κάνει ένα τεράστιο αγώνα για να λειτουργήσει στην Κομοτηνή, ένα Πειραματικό Σχολείο, σε απόλυτη αρμονία και συνεργασία με τα τμήματα του ΔΠΘ. Πιστεύω πως θα λειτουργήσει ως φωτεινός φάρος και σε θέματα πολυπολιτισμικότητας, αλλά και σε άλλους τομείς. Γνωρίζετε αλήθεια πως τα δυσλεκτικά παιδιά είναι φωτεινά μυαλά στην Ρομποτική; Αυτά μόνο σε ένα Πειραματικό Σχολείο γίνονται και είναι κρίμα να μην έχει η Κομοτηνή», τόνισε καταλήγοντας η κ. Βουγιουκλή.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/376g9eQ
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη