Κουκάκι: Ποινική δίωξη στους 20 συλληφθέντες - Ελεύθερη η κόρη του ηθοποιού

Της Άννας Κανδύλη,

Ποινική δίωξη για έξι πλημμελήματα ασκήθηκε από τον εισαγγελέα στους 20 από τους 21 συλληφθέντες κατά τη χθεσινή διπλή επιχείρηση της Αστυνομίας στις καταλήψεις της οδού Ματρόζου και Παναιτωλίου, στο Κουκάκι.

Σε βάρος τους, σύμφωνα με πληροφορίες, σχηματίστηκαν δύο δικογραφίες. Για την πρώτη, ασκήθηκε δίωξη κατά περίπτωση για τα πλημμελήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης, διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, απείθειας και βίας κατά αστυνομικών υπαλλήλων. Για τη δεύτερη, η δίωξη αφορούσε τα πλημμελήματα της βαριάς σωματικής βλάβης, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και απείθεια.

Μία εκ των συλληφθέντων, ανήλικη 17 ετών, αφέθηκε ελεύθερη.

Και οι 20 παραπέμφθηκαν να δικαστούν αύριο στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Ένταση

Κατά τη μεταγωγή των συλληφθέντων στην Εισαγγελία επικράτησε ένταση έξω από τα δικαστήρια, όταν περίπου 50 συγκεντρωμένοι κινήθηκαν εναντίον των αστυνομικών, πετώντας πέτρες, πλαστικά μπουκάλια, καφέδες, ακόμη και πλαστικές καρέκλες από τις καφετέριες επάνω στην πλατεία. Οι αστυνομικοί τους απώθησαν κάνοντας χρήση μιας χειροβομβίδας κρότου λάμψης,ενώ προχώρησαν σε 4 προσαγωγές και 2 συλλήψεις.

Φιλικό πρόσωπο ενός εκ των συλληφθέντων πέταξε σακούλα με ρούχα εναντίον των τηλεοπτικών συνεργείων.

Οι περισσότεροι εκ των συγκεντρωμένων στη συνέχεια αποχώρησαν από το σημείο, ωστόσο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παρέμειναν στην Ευελπίδων και μετά την αποχώρησης τους.via Press24.gr https://ift.tt/2FEKG7k
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.