Εξοντώθηκαν 5.000 καμήλες στην Αυστραλία

Εξοντώθηκαν 5.000 καμήλες στην Αυστραλία

Σκοπευτές από ελικόπτερα σκότωσαν περισσότερες από 5.000 άγριες δρομάδες καμήλες στην Αυστραλία σε μια εκστρατεία με στόχο την εξάλειψη της απειλής που αποτελούν τα ζώα αυτά για τον τοπικό πληθυσμό εν μέσω ξηρασίας.
Αξιωματούχοι της Δυτικής Αυστραλίας ανακοίνωσαν ότι «πολύ μεγάλες» ομάδες καμηλών, που αναζητούσαν νερό και τροφή, πλησίαζαν ολοένα και περισσότερο κατοικημένες περιοχές, απειλώντας τα αποθέματα νερού των χωριών και απειλώντας να προκαλέσουν ζημιές και αποτελέσουν κίνδυνο για τους οδηγούς.

Η εκστρατεία εξόντωσης των καμηλών διήρκησε πέντε ημέρες και ολοκληρώθηκε την Κυριακή, διευκρίνισε ο Ρίτσαρντ Κινγκ, επικεφαλής μιας περιοχής που διαχειρίζονται οι αυτόχθονες στο βορειοδυτικό άκρο της Δυτικής Αυστραλίας, όπου ζουν περίπου 2.300 άνθρωποι.

«Κατανοούμε τις ανησυχίες των υπερμάχων των δικαιωμάτων των ζώων, όμως υπάρχει πολλή παραπληροφόρηση σε ό,τι αφορά τον τρόπο ζωής των μη ενδημικών άγριων ζώων σε μια από τις πιο άνυδρες και απομακρυσμένες περιοχές της Γης», εξήγησε.
Ο ίδιος εξήγησε ότι αποδυναμωμένες καμήλες συχνά εντοπίζονταν παγιδευμένες σε πηγάδια, όπου πολλές φορές και πέθαιναν, μολύνοντας τα αποθέματα νερού που είναι πολύτιμα για τον τοπικό πληθυσμό, όπως και την άγρια πανίδα.
Η Αυστραλία είναι πλέον η χώρα με τον μεγαλύτερο πληθυσμό παγκοσμίως άγριων δρομάδων, με κάποιες επίσημες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για έως και ένα εκατομμύριο καμήλες στις ερημικές περιοχές στο κέντρο της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2NrnM7w
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη