Υεμένη: Τουλάχιστον 78 παιδιά πέθαναν από δάγκειο πυρετό

photo: EPA

Τουλάχιστον 78 παιδιά πέθαναν το 2019 από ασθένειες που συνδέονται με τον δάγκειο πυρετό στην Υεμένη, μια χώρα που έχει καταστραφεί από τον πόλεμο, ανακοίνωσε η μη κυβερνητική οργάνωση Save the Children, προειδοποιώντας για το ενδεχόμενο επιδημίας.

"78 παιδιά κάτω των 16 ετών έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους (...) και περισσότερα από 52.000 ύποπτα κρούσματα έχουν καταγραφεί στη χώρα", τόνισε η ΜΚΟ. "Αυτό ενδέχεται να αποτελεί την έναρξη επιδημίας", προειδοποίησε.

Συνολικά 192 άνθρωποι πέθαναν το 2019 από ασθένειες που συνδέονται με τον δάγκειο πυρετό, οι περισσότεροι στη Χοντέιντα και το Άντεν, στο νότιο τμήμα της Υεμένης. "Η Χοντέιντα έχει το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό θνησιμότητας στη χώρα με 62 θανάτους ενηλίκων και παιδιών το 2019", διευκρίνισε στην ανακοίνωσή της η συντονίστρια επί του πεδίου της Save the Children για την Υεμένη Μάριαμ Αλντογάνι. "Περισσότεροι από 40 εργαζόμενοί μας και μέλη των οικογένειών τους έχουν επίσης πληγεί από τον δάγειο πυρετό", πρόσθεσε.

Ο εκπρόσωπος της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού στον ΟΗΕ Ρόμπερτ Μαρντίνι είχε κάνει λόγο στις 25 Νοεμβρίου για κρούσματα δάγκειου πυρετού στην Υεμένη, μια χώρα που πλήττεται και από επιδημία χολέρας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



via Ειδησεις https://ift.tt/3aittOU
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη