Κορονοϊός: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ζητεί οι χώρες να διατηρήσουν ανοικτά τα σύνορά τους

Οι χώρες πρέπει να διατηρήσουν ανοικτά τα σύνορά τους και να συνεχίσουν να έχουν εμπορικές σχέσεις και να επιτρέπουν τις μετακινήσεις των πολιτών παρά το ξέσπασμα της επιδημίας του νέου κορονοϊού, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), προσθέτοντας όμως ότι κάθε χώρα έχει δικαίωμα να λαμβάνει μέτρα για να προστατεύει τους πολίτες της.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ο οποίος την Πέμπτη κήρυξε την επιδημία του νέου κορονοϊού κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε παγκόσμιο επίπεδο, εξέφρασε ξανά την ανησυχία του ότι ο ιός ενδέχεται να εξαπλωθεί χωρίς να γίνει αντιληπτός σε χώρες με αδύναμο ιατρικό σύστημα.

Υπάρχουν "σοβαροί λόγοι να παραμένουν ανοικτά τα επίσημα συνοριακά περάσματα", ώστε οι άνθρωποι να μην εισέρχονται παράτυπα στις χώρες και χωρίς να εξετάζονται για συμπτώματα του νέου κορονοϊού, δήλωσε ο Κρίστιαν Λιντμάιερ εκπρόσωπος του ΠΟΥ σε ενημέρωση από τη Γενεύη.

"Αν επιβληθούν περιορισμοί στα ταξίδια, ελπίζουμε να είναι όσο το δυνατόν πιο σύντομοι ώστε να προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε την κανονική ροή της ζωής", πρόσθεσε.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ - ΜΠΕ



via Press24.gr https://ift.tt/2S75aeP
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη