Αποκαλύψεις “φωτιά” για τον Τραμπ και τα χατίρια που έκανε στον Ερντογάν

"Φωτιά" στον Πρόεδρο των ΗΠΑ βάζει ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζον Μπόλτον, καθώς σε βιβλίο του αποκαλύπτει μεταξύ άλλων τα χατίρια που έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ στον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν άλλα και τις παρεμβάσεις του σχετικά με τη χορήγηση βοήθειας στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τους New York Times, στο βιβλίο του ο Μπόλτον αναφέρει ότι δεν διστάζει να ικανοποιεί κάθε αίτημα του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και του Προέδρου της Κίνας Σι Τζινπίνγκ με σκοπό να εξυπηρετήσει προσωπικά του συμφέροντα.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το 2018 ο Ερντογάν τηλεφώνησε στον Τραμπ και τον ρώτησε εάν θα μπορούσε να παρέμβει ώστε να σταματήσει μία έρευνα για τη δεύτερη μεγαλύτερη κρατική τράπεζα της Τουρκίας, την Halkbank, η οποία βρισκόταν υπό έλεγχο από τις αμερικανικές Αρχές για πιθανή παραβίαση των κυρώσεων στο Ιράν. Στη συνέχεια ο Τούρκος Πρόεδρος είπε σε δημοσιογράφους ότι ο Τραμπ δέχτηκε να σταματήσει η συγκεκριμένη έρευνα.

"Δεν υπήρξε καμία συζήτηση για 'προσωπικές χάρες' ή 'επιρροή' σε έρευνες, ούτε ο Γενικός Εισαγγελέας είπε ότι οι συνομιλίες του Προέδρου με ξένους ηγέτες κρίνονται ως ακατάλληλες", ανέφερε εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης και πρόσθεσε:

"Εάν πράγματι αυτό είναι εκείνο ο οποίο έχει γράψει ο κ. Μπόλτον, τότε φαίνεται πως αποδίδει στον Γενικό Εισαγγελέα τις δικές του απόψεις - απόψεις με τις οποίες ο Γενικός Εισαγγελέας δεν συμφωνεί".

Πηγή πληροφοριών: The New York Times, slate.com



via Press24.gr https://ift.tt/2S6Dfvz
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη