Ορούτς Ρέις: Όλες οι τελευταίες πληροφορίες - Πού βρίσκεται το τουρκικό ερευνητικό πλοίο

Του Χρήστου Μαζανίτη

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr από την καρδιά του ελληνικού Πενταγώνου το Ορούτς Ρέις παραμένει τελικά στην περιοχή εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας 200 χλμ νότια του Καστελλορίζου. Επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες και κινείται με πολύ χαμηλή ταχύτητα συνοδεία δύο εφοδιαστικών πλοίων .

Η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς» που απέπλευσε μετά τις 6 το πρωί από την Κάρπαθο δεν έχει ακόμα αποκτήσει οπτική επαφή με το τουρκικό ερευνητικό πλοίο. Οι επόμενες ώρες θα δείξουν ποιες είναι οι διαθέσεις των Τούρκων, εάν πρόκειται δηλαδή να κλιμακώσουν την κατάσταση ή εάν πρόκειται για μια τυχαία εξέλιξη απόρροια των κακών καιρικών συνθηκών. Με απλά λόγια θα διαπιστωθεί εάν πρόκειται για στοχευμένη ενέργεια, ή παρασύρθηκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν.

Είναι γεγονός πάντως ότι λίγα μίλια πιο δυτικά οι καιρικές συνθήκες είναι καλύτερες.



via Press24.gr https://ift.tt/2RKtq7h
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη