Πρώτη επίθεση στο Ισραήλ με πυραύλους από τη Λωρίδα της Γάζας μετά τη δολοφονία Σουλεϊμανί

Πρώτη επίθεση στο Ισραήλ με πυραύλους από τη Λωρίδα της Γάζας μετά τη δολοφονία Σουλεϊμανί

Τέσσερις ρουκέτες εκτοξεύτηκαν σήμερα προς την επικράτεια του Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας, στην πρώτη πυραυλική επίθεση προς το εβραϊκό κράτος μετά από την επιδρομή των ΗΠΑ που σκότωσε τον Ιρανό στρατηγό Κασέμ Σουλεϊμανί.

"Δύο από αυτές τις (τέσσερις) ρουκέτες αναχαιτίστηκαν από το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας `Σιδηρούς Θόλος`", ανέφερε ο ισραηλινός στρατός, χωρίς να διευκρινίζει αν οι άλλοι δύο πύραυλοι έπληξαν την ισραηλινή επικράτεια, όπως μετέδωσε το ΚΥΠΕ.

Το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 13 μετέδωσε πως οι δύο άλλες ρουκέτες έπεσαν σε ακατοίκητες περιοχές. Σειρήνες ακούστηκαν σε ισραηλινά χωριά που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με τον παλαιστινιακό θύλακα, ως αποτέλεσμα της επίθεσης. Η υπηρεσία πρώτων βοηθειών Μαγκέν Νταβίντ Αντόμ ανέφερε ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή ζημιές.

Τον Νοέμβριο, έπειτα από ισραηλινή επιδρομή που σκότωσε έναν ανώτατο αξιωματούχο της Ισλαμική Τζιχάντ στη Γάζα, η υποστηριζόμενη από το Ιράν οργάνωση απάντησε εκτοξεύοντας περισσότερους από 450 ρουκέτες στο Ισραήλ, η πλειονότητα των οποίων αναχαιτίστηκε από το ισραηλινό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας.

Σε συνέχεια, ο ισραηλινός στρατός έπληξε θέσεις της Ισλαμικής Τζιχάντ, σε θανατηφόρες επιδρομές που προκάλεσαν το θάνατο 30 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων οκτώ μελών αυτής της παλαιστινιακής οργάνωσης.

Ένας εκπρόσωπος του στρατού επιβεβαίωσε ότι οι σημερινές πυραυλικές επιθέσεις ήταν οι πρώτες με στόχο το Ισραήλ έπειτα από την έναρξη του έτους, τις πρώτες δηλαδή μετά από τη δολοφονία του Σουλεϊμανί.

Η Χαμάς που ελέγχει τον παλαιστινιακό θύλακα καταδίκασε την αμερικανική επιδρομή που σκότωσε τον Ιρανό στρατηγό, χωρίς όμως να καλεί σε εκδίκηση.



via Ειδησεις https://ift.tt/36ZPgZY
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη