Τέλος στις διπλές εισφορές στα μπλοκάκια - Πως θα υπολογίζονται με το νέο Ασφαλιστικό

Τέλος στις διπλές εισφορές στα μπλοκάκια - Πως θα υπολογίζονται με το νέο Ασφαλιστικό

Τέλος στις διπλές εισφορές για 350.000 μισθωτούς οι οποίοι διατηρούν παράλληλα και μπλοκάκια μπαίνει με το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό που αναμένεται άμεσα να τεθεί σε διαβούλευση

Αλλάζει το καθεστώς εισφορών για τους μισθωτούς που διατηρούν παράλληλα και δεύτερη δραστηριότητα αυτοαπασχόλησης τα λεγόμενα και ως μπλοκάκια, με το νέο Ασφαλιστικό.

Όσοι καλύπτουν από τον μισθό τους την ελάχιστη εισφορά για σύνταξη και υγεία των 210 ευρώ, θα απαλλάσσονται από την εισφορά στο μπλοκάκι.

Αν οι ασφαλιστικές κρατήσεις εργαζομένου και εργοδότη για το 27,10% (σύνταξη και υγεία) δεν καλύπτουν το ποσό των 210 ευρώ, τότε ο ασφαλισμένος θα έχει υποχρέωση να καταβάλει στο μπλοκάκι κατ' ελάχιστον το υπόλοιπο.

Στην ίδια διάταξη προβλέπεται ότι όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν δύο ή τρεις δραστηριότητες με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών αλλά δεν απασχολούνται ως μισθωτοί θα επιλέγουν την ασφαλιστική κατηγορία στην οποία επιθυμούν να ενταχθούν πληρώνοντας κατ' ελάχιστον 210 ευρώ τον μήνα, η οποία μαζί με τα 10 ευρώ υπέρ ανεργίας θα οριστικοποιείται στα 220 ευρώ.

Ταυτόχρονα αλλάζει ριζικά το καθεστώς των τίτλων κτήσης (πρώην αποδείξεις επαγγελματικής δαπάνης).

Τέλος εξετάζεται το ετήσιο όριο των 10.000 ευρώ να πέσει σημαντικά στα 3.000 ευρώ ή 5.000 ευρώ και να απαλλαγεί από την υποχρέωση παρακράτησης ασφαλιστικών εισφορών (σήμερα ισχύουν εισφορές 20,28%).



via Ειδησεις https://ift.tt/2FWz282
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη