Οργισμένοι με τους Εισαγγελείς οι αστυνομικοί για τις πλημμεληματικές διώξεις των συλληφθέντων

Για το υπόμνημα που κατέθεσαν οι αστυνομικοί στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με το οποίο ζητούν την μετατροπή των κατηγοριών που έχουν απαγγελθεί από πλημμέλημα σε κακούργημα, μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή «τεντιμπόηδες» με τους Μάνο Νιφλή και Άκη Παυλόπουλο ο εκπρόσωπος της ΠΟΑΣΥ και γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής, Σπήλιος Κρικέτος.

«Πήγαμε με τον πρόεδρο των αστυνομικών Δυτικής Αττικής, τον κ. Σταματάκη, καταθέσαμε μία καταγγελία προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και ζητάμε την μετατροπή των κατηγοριών από πλημμεληματικού χαρακτήρα σε εγκληματικού. Όπως είδαμε όλοι στα βίντεο και τις φωτογραφίες, όταν πετάς τσιμεντόλιθους στα κεφάλια ανθρώπων, προφανώς το κάνεις για να σκοτώσεις. Δεν μπορεί κανένας μα δεχθεί ότι αυτές οι πράξεις είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα και αφήνεται ελεύθερος αυτός ο οποίος τις κάνει», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τόνισε επίσης ότι «το υλικό φτάνει, το υλικό εμπλουτίζεται με τα βίντεο και τις φωτογραφίες. Όλη η Ελλάδα τα είδε, μόνο οι Εισαγγελείς δεν τα είδαν; Δεν είναι δυνατόν να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές και να κάνουμε ότι δεν καταλάβαμε, δεν είδαμε, δεν ακούσαμε. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι αυτό που είδαν 10 εκατομμύρια Έλληνες και το καυτηρίασαν, η Δικαιοσύνη να μην το είδε».

«Όταν έχουμε κάποιον που πάει να δολοφονήσει έναν αστυνομικό και δεν κάνουμε αυτό που πρέπει, τότε είναι άλλοθι για την επανάληψή του. Πολλές φορές έχουμε δει τη Δικαιοσύνη να παρεμβαίνει από δημοσιεύματα του τύπου που χρήζουν τέτοιας παρέμβασης. Όταν δίνουμε συγχωροχάρτι σε τέτοιες πράξεις, είναι η άδεια για να επαναληφθούν. Θα πάμε αυτήν την υπόθεση πολύ μακριά. Σεβόμαστε τη Δικαιοσύνη, βεβαίως μπορεί να έχουν γίνει λάθη, σε κάθε περίπτωση η ελληνική Δικαιοσύνη δεν είναι το τελευταίο σκαλοπάτι, υπάρχουν και άλλες, θα φτάσουμε και πιο πέρα», πρόσθεσε.

Ακούστε το ηχητικό:via Press24.gr https://ift.tt/2uNCmjf
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.