Κ. Παπανάτσιου: «Τα αρνητικά ρεκόρ της Κυβέρνησης συνεχίζονται, αποδομώντας το αφήγημα της ΝΔ»

Κ. Παπανάτσιου: «Τα αρνητικά ρεκόρ της Κυβέρνησης συνεχίζονται, αποδομώντας το αφήγημα της ΝΔ»

Η πραγματικότητα, που κρύβεται πίσω από τις κυβερνητικές επιλογές και την απουσία κριτικής από τα κυρίαρχα ΜΜΕ, είναι απογοητευτική.

Μέσα σε έξι μήνες διακυβέρνησης της ΝΔ:
➾ Γίνονται για πρώτη φορά, μετά τη χούντα, απολύσεις στις τράπεζες. Η Τράπεζα Πειραιώς προχωρά σε μαζικές απολύσεις εργαζομένων, κατά πρωτοφανή παραβίαση της συμφωνίας διοίκησης-εργαζομένων.
➾ Γενικεύεται η μη υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας και μέσω αυτής οι ραγδαίες μειώσεις μισθών.
➾ Ο Δεκέμβριος του 2019 ήταν ο χειρότερος μήνας της τελευταίας εξαετίας, με απώλεια 3.700 θέσεων εργασίας, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΡΓΑΝΗ. Επίσης, το 2019 έκλεισε με 13.500 λιγότερες νέες θέσεις εργασίας, σε σχέση με πέρυσι.
➾ Η πτώση της βιομηχανικής παραγωγής, κατά 8,1% τον Νοέμβριο, αποτελεί την πιο πρόσφατη αρνητική οικονομική εξέλιξη αλλά και τη χειρότερη επίδοση από τον Μάρτιο του 2012.
➾ Γίνονται απολύσεις στον ΟΤΕ και συλλαμβάνονται απεργοί και συνδικαλιστές. Η Διοίκηση του ΟΤΕ αρνείται να προχωρήσει στην υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας, γεγονός που οδηγεί εκατοντάδες εργαζόμενους σε μισθούς των 650 ευρώ/μήνα.
Οι εργαζόμενοι του Οργανισμού προχώρησαν σε διαρκή απεργία και πολύμορφες δράσεις κινητοποίησης, διεκδικώντας τα δικαιώματά τους, με τα κυρίαρχα ΜΜΕ να αποκρύπτουν, για ακόμη μία φορά, τα γεγονότα.

Την Παρασκευή 10-1-2020, στο Βόλο, συμμετείχαμε με αντιπροσωπεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Μαγνησίας, στη συγκέντρωση συμπαράστασης στους Εργαζόμενους του ΟΤΕ, που μάχονται προασπίζοντας τα αιτήματά τους. Πλήθος κόσμου στέκεται αλληλέγγυος στον αγώνα τους.

Όλα αυτά συμβαίνουν σε μια επιχείρηση με εκρηκτικά κέρδη και παραγωγικότητα. Η διοίκηση του ΟΤΕ εκμεταλλευόμενη τις αντεργατικές πολιτικές και την απελευθέρωση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας από την κυβέρνηση της ΝΔ, αντί για διάλογο με τους εργαζόμενους και επίλυση των δίκαιων αιτημάτων τους, προχώρησε σε μηνύσεις οι οποίες οδήγησαν σε συλλήψεις απεργών.

Το σχέδιο της ΝΔ ήταν και είναι η απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, καθιστώντας τη φθηνή, απροστάτευτη και αναλώσιμη. Με τη στάση αυτή δε, «ανοίγει την όρεξη» για τη πλήρη καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Πρόσφατα, για παράδειγμα, εκδόθηκε απόφαση της εταιρείας «Jumbo» για λειτουργία του υποκαταστήματός της στον Νομό Πρέβεζας, όλες τις Κυριακές του έτους. Τριάντα οκτώ Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, καταθέσαμε ερώτηση στη Βουλή, απευθυνόμενη στους αρμόδιους Υπουργούς, ζητώντας διευκρινήσεις για τη στάση της Κυβέρνησης στο θέμα.

Η συγκεκριμένη απόφαση της εταιρείας, η οποία έχει αναρτηθεί στον ιστότοπό της, προκάλεσε αναστάτωση στην τοπική κοινωνία της Πρέβεζας, ενώ εγείρονται σοβαρά ερωτήματα για την νομιμότητά της.

Σε ανακοίνωσή του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νομού Πρέβεζας ζητά την άμεση αναίρεση της απόφασης της εταιρίας «Jumbo» για τη λειτουργία του καταστήματος Πρέβεζας τις Κυριακές. Επίσης, το Επιμελητήριο Πρέβεζας, έχει προχωρήσει σε έγγραφη επιστολή διαμαρτυρίας προς το τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας Πρέβεζας και θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, που απαιτούνται προκειμένου να διαφυλαχθούν τα συμφέροντα των επιχειρήσεων – μελών του.

Παράλληλα και σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου της Μαγνησίας, φαίνεται ότι η τακτική της εταιρίας για λειτουργία των καταστημάτων Jumbo και τις Κυριακές πρόκειται να επεκταθεί και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, ανάμεσά τους και ο Βόλος.

Από την πλευρά μας δηλώνουμε αλληλέγγυοι/ες σε κάθε αγώνα που διεκδικεί περισσότερα δικαιώματα και αντιστέκεται στη νέα »κανονικότητα».

Η Ελληνική Κοινωνία έχει έρθει ξανά αντιμέτωπη με παρόμοιες πολιτικές επιλογές και η απάντησή της ήταν κατηγορηματικά αρνητική και μαζική.

Αυτό ας μην το ξεχνά η Κυβέρνηση.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/36U2eZ9
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη