Γιάννης Σαρακιώτης: «Η απάτη και η αναλγησία «χτύπησαν» κόκκινο»


Στην εκπομπή «Απευθείας» της ΕΡΤ εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να συζητήσει με τους υπολοίπους παρισταμένους, μεταξύ άλλων για το καθεστώς προστασίας α’ κατοικίας και το ύψος του κατώτατου μισθού. Όπως ανέφερε ο κ. Σαρακιώτης:

«Πέραν των επικοινωνιακών αντιπερισπασμών με τις δήθεν αξιολογήσεις των υπουργών, θα ανέμενα από την κυβέρνηση να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα της χώρας και συγκεκριμένα με εκείνο της προστασίας της α’ κατοικίας, για την οποία έχει δημιουργηθεί έντονη αναστάτωση στους πολίτες, λόγω των δηλώσεων του κ. Γεωργιάδη ότι μετά τις 30 Απριλίου «δεν ξέρει τι θα γίνει». Είναι ένα θέμα που αφορά χιλιάδες συμπολίτες μας και η κυβέρνηση οφείλει να επιδείξει μεγαλύτερη ευαισθησία».

Επί του ιδίου θέματος πρόσθεσε:

«Η απάτη και η αναλγησία χτύπησαν κόκκινο. Προεκλογικά ο κ. Μητσοτάκης έλεγε ότι «θα αποκτήσει αξία η περιουσία του Έλληνα», στη Δ.Ε.Θ. υποσχόταν ότι «θα αυξήσει τα μέτρα προστασίας της α’ κατοικίας» και τώρα έρχεται – μέσω δηλώσεων των στελεχών του – και υποστηρίζει ότι «είναι κατάκτηση να εκπλειστηριαστεί ένα σπίτι»!

Εν συνεχεία, όπως τόνισε ο Βουλευτής Φθιώτιδας:

«Η Ν.Δ. είχε υποσχεθεί προεκλογικά ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού θα ήταν διπλάσια των ρυθμών ανάπτυξης. Άραγε θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός εντός του χρόνου κατά 5,6%, αφού ο στόχος του προϋπολογισμού για το 2020 είναι ανάπτυξη 2,8%; Αναμένουμε όλοι, αλλά οι μέχρι στιγμής κυβερνητικές πρωτοβουλίες δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικές».

Από το Blogger.