ΤΑ ΧΑΛΙΑ της Αθήνας! ΤΣΙΜΕΝΤΟ, βρωμιές και άσφαλτος εκεί που θα έπρεπε να γίνει ο Αγιασμός των υδάτων...

Γιώργος Π. Αποστολόπουλος
  
Η υποκρισία, ο Ιλισσός και ο Αγιασμός των υδάτων. 
Βρισκόμαστε στο Κέντρο της Αθήνας!
Ναι, είναι αλήθεια!
Στη διασταύρωση των οδών Καλλιρρόης, Βουλιαγμένης και Αθανασίου Διάκου. Λίγα μέτρα από το εκκλησάκι της Αγίας Φωτεινής. Εκεί που ανέβλυζε και αναβλύζει (!) η πηγή Καλλιρρόη.
Ω της υποκρισίας μεγαλείο! Εκεί που σήμερα αγιάζονται τα ύδατα στο παρακείμενο κολυμβητήριο (αν λειτουργεί) ή σε κάποιον άλλο χώρο. Εκεί που μπαζώσαμε την αρχαία πηγή, η οποία όπως φαίνεται έχει ακόμα αρκετά νερά που τρέχουν από σκουριασμένους σωλήνες!
Αντί να τρέχει ο Ιλισσός στον καταρράκτη μαζί με τα πλούσια νερά της πηγής και να γίνει εκεί ο αγιασμός, έχουμε επιχωματώσεις, σωλήνες, τσιμέντο και άσφαλτο.
Θυμάμαι σαν Δημοτικός Σύμβουλος, να προσπαθώ να εξηγήσω σε Συμβούλους του πρώην Δημαρχου, για ποιον λόγο δεν πρέπει να σπάσει ο βράχος που εξέχει του πεζοδρομίου δίπλα στο τραμ, ο οποίος φέρει και αρχαία «βραχογραφία».
Όπως θυμάμαι, μαζί με ελάχιστους ακόμα Δημοτικούς Συμβούλους και κατοίκους, να πιέζουμε διαχρονικά για την επιστροφή του Ιλισσού στην επιφάνεια και τη φυσική και τουριστική ανάδειξη της διάσημης πηγης.
Είμαστε παντού και συνεχίζουμε!


via Press24.gr https://ift.tt/39JJa1h
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη