Δήλωση του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα για το Μεταναστευτικό - Προσφυγικό ζήτημα


Το μεταναστευτικό - προσφυγικό αποτελεί ζήτημα ευρωπαϊκής και παγκόσμιας κλίμακας.

Για την Ελλάδα αποτελεί εδώ και χρόνια ζήτημα εθνικής σημασίας, για τους γνωστούς λόγους.

Η Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας έχει ήδη αναλάβει μέρος του συνολικού βάρους και τώρα καλείται να αναλάβει πρόσθετο μερίδιο του αυξημένου βάρους.

Για τη διαχείριση του προβλήματος, τους τελευταίους 4 μήνες, έχουν πραγματοποιηθεί συναντήσεις των αρμοδίων της Κυβέρνησης, της αυτοδιοίκησης, καθώς και των Βουλευτών της Π.Ε. Φθιώτιδας.

Τούτων δοθέντων σημειώνω ότι:

Α. Στηρίζω τη διαχείριση, στο πλαίσιο της Φθιώτιδας, του αριθμού των μεταναστών-προσφύγων που θα αντιστοιχούν όμως σε καθορισμένα κριτήρια.

Β. Στηρίζω τη δημιουργία σύγχρονων υποδομών σε τόπο που θα συμφωνήσουν οι θεσμικά υπεύθυνοι (αρμόδιοι της Κυβέρνησης και φορείς της Αυτοδιοίκησης).

Γ. Στηρίζω την αντιμετώπιση ζητημάτων που σχετίζονται, ενδεικτικά, με την ασφάλεια, την υγιεινή και την εκπαίδευση και δια βίου μάθηση.

Δ. Στηρίζω με έμφαση τη συμφωνία για αντισταθμιστικά μέτρα μεταξύ των αρμοδίων της Κυβέρνησης και των φορέων της Αυτοδιοίκησης.

Θεωρώ ότι μόνο με θεσμικές διαδικασίες και όχι με το να λέει ο καθένας «το μακρύ του και το κοντό του» μπορούμε να δίνουμε λύση στα προβλήματα.
Νεότερη Παλαιότερη