Γρίπη: Νόσησαν ενώ είχαν κάνει το αντιγριπικό εμβόλιο

Γρίπη: Νόσησαν ενώ είχαν κάνει το αντιγριπικό εμβόλιο

Αυξανόμενη τάση έχει η εποχική γρίπη, ενώ αναμένεται να κορυφωθεί μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου. Εντύπωση προκαλεί ωστόσο το γεγονός ότι από τα εννέα κρούσματα με νοσηλεία σε ΜΕΘ, τα δύο ήταν άτομα που είχαν εμβολιαστεί, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με την έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για την τελευταία εβδομάδα του Δεκεμβρίου 2019 και την πρώτη του Ιανουαρίου 2020, στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί εννέα σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης.

«Πρόκειται για 7 άνδρες και 2 γυναίκες, με εύρος ηλικιών από 2 έως 84 έτη, μέση ηλικία 55,9 έτη και διάμεση 65 έτη. Τα 8 (88,9%) από τα προαναφερθέντα κρούσματα οφείλονται στον ιό γρίπης τύπου Α και το 1 (11,1%) στον ιό γρίπης τύπου Β. Τα 6 από τα στελέχη τύπου Α που απομονώθηκαν από τα ανωτέρω κρούσματα υποτυποποιήθηκαν, εξ΄ αυτών τα 3 (50%) ανήκαν στον υπότυπο Α(Η3Ν2) και τα 3 (50%) στον υπότυπο Α(Η1Ν1)pdm09».

«Τα 8 (88,9%) από τα 9 προαναφερθέντα σοβαρά κρούσματα με νοσηλεία σε Μ.Ε.Θ ανήκουν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συνιστάται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη, σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας, και εξ' αυτών εμβολιασμένοι ήταν οι 2 (25%)».



via Ειδησεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/3a51P83
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη