-->

Νέος σεισμός τώρα στην Τουρκία

Νέος σεισμός τώρα στην Τουρκία

Νέος σεισμός τώρα στην Τουρκία.

Συνεχίζεται η μετασεισμική δραστηριότητα στην Τουρκία.

Σύμφωνα με το ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο σεισμός μεγέθους 5,1 Ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγο στην Τουρκία.

ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

Οπως αναφέρει το γεωδυναμικό Ινστιτούτο έντονη είναι αυτήν την ώρα η μετασεισμική δραστηριότητα καθώς σε λίγα μόλις λεπτά έχουν σημειωθεί ακόμα δύο μετασεισμοί 4,5 Ρίχτερ.

Σε τουλάχιστον 22 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την ισχυρή σεισμική δόνηση των 6,8 βαθμών, όπως έγινε γνωστό από τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας, την ώρα που οι ομάδες διάσωσης αναζητούν τουλάχιστον 22 ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί κάτω από τα συντρίμμια των κατεστραμμένων κτιρίων.

«Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πόλη Ντογκανιόλ της Μαλάτειας και άλλοι 18 στην Ελαζίγ» δήλωσε ο Σουλεϊμάν Σοϊλού σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μαζί με τους υπουργούς Υγείας και Περιβάλλοντος από την πληγείσα επαρχία Ελαζίγ.

Τριάντα εννέα άνθρωποι έχουν διασωθεί από τα χαλάσματα σπιτιών και κτιρίων που έχουν καταρρεύσει, συμπλήρωσε ο Σοϊλού.

Ένας ακόμη άνθρωπος διασώθηκε, αφού έμεινε παγιδευμένος στα συντρίμμια 14 ώρες.

Όπως εξήγησε ο Σοϊλού, λήφθηκε η απόφαση να εκκενωθεί μια φυλακή στην επαρχία Αντιγιαμάν στην ανατολική Τουρκία, καθώς υπέστη σοβαρές ζημιές από τον σεισμό.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας Φαχρετίν Κότζα είπε ότι 128 τραυματίεςεκ εκ των συνολικά 1.130 νοσηλεύονται σε νοσοκομεία και 34 εξ αυτών έχουν μεταφερθεί σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Περιβάλλοντος Μουράτ Κουρούμ συνέστησε στους ντόπιους να μην μπαίνουν στα κατεστραμμένα σπίτια, καθώς συνεχίζονται οι μετασεισμοί στην περιοχή, τουλάχιστον 390 από χθες το βράδυ, ενώ οι 12 εξ αυτών είχαν μέγεθος άνω των 4 βαθμών.

Ο Κουρούμ προσέθεσε ότι μια ομάδα 368 μελών βρίσκεται στο σημείο για να αξιολογήσει τις ζημιές που προκάλεσε η σεισμική δόνηση.

Η «προφητική» ανάρτηση του Γεράσιμου Χουλιάρα

«Προφητική» θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κάποιος την ανάρτηση του Γεράσιμου Χουλιάρα στο facebook, σχετικά με τον σεισμό που ταρακούνησε την Τουρκία και είχε μέγεθος 6,9 Ρίχτερ.

Ο Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, το πρωί της Παρασκευής είχε προχωρήσει σε δημοσίευση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook στην οποία ανέφερε:

«Με τη μέθοδο του φυσικού χρόνου (Varotsos et al., 2006) έτρεξα τα σημερινά στατιστικά σεισμικής επικινδυνότητας, πού δείχνουν υψηλές τιμές 86,7% και δυναμικό για μεγαλύτερο σεισμό στην Τουρκία μετα τα 5,6 Ρίχτερ προχτές. Υπάρχει εκεί ένα σεισμικό κενό από το 1970 πού τότε είχε δώσει 6,9 Ρίχτερ και χρειάζεται προσοχή.

Earthquake Potential for Turkey today is at 86.7% remaining quite high even after the magnitude 5.6 Richter earthquake two days ago. These calculations use the following model :"Global Seismic Nowcasting With Shannon Information Entropy"» προειδοποιώντας έτσι για ενδεχόμενο χτύπημα του Εγκέλαδου.



via Ειδησεις https://ift.tt/2TVt7Ip
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->