Το... άγνωστο ραντεβού του Μαργαρίτη Σχοινά με τον Σαρλ Μισέλ - Τι συζήτησαν

Συνέβη την περασμένη Παρασκευή στο Ζάγκρεμπ, στο ξενοδοχείο όπου είχε καταλύσει το Κολέγιο των Ευρωπαίων Επιτρόπων για τη συνάντηση με την κροατική προεδρία της Ε.Ε. Μακριά από αδιάκριτα βλέμματα, ο αντιπρόεδρος της Ε.Ε. Μαργαρίτης Σχοινάς είχε συνάντηση διάρκειας μιας ώρας με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Ο Σχοινάς ήταν ο πρώτος κοινοτικός αξιωματούχος που επισκέφθηκε την Τουρκία με την ανάληψη της νέας ευρωπαϊκής ηγεσίας στις αρχές Δεκεμβρίου.

Όπως αναφέρει ο "Μικροπολιτικός" της εφημερίδας "ΤΑ ΝΕΑ", το ραντεβού Σχοινά - Μισέλ ήταν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να έχει έγκυρη και από πρώτο χέρι ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στη γειτονιά μας και της στάση της Ευρώπης - που η Αθήνα περιμένει να θωρακίζει τα ελληνικά συμφέροντα. Την επόμενη, το Σάββατο ακολούθησε η συνάντηση Μισέλ - Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη με τα αυστηρά ευρωπαϊκά μηνύματα για τις παράνομες τουρκικές γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.



via Press24.gr https://ift.tt/37ZQnsA
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη