Στο περίμενε ακόμα και δύο μήνες για να πληρωθούν το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ

Στο περίμενε ακόμα και δύο μήνες για να πληρωθούν το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ

Σημαντικές καθυστερήσεις παρουσιάζονται στις πληρωμές για τα επιδόματα ανεργίας λόγω υποστελεχωμένων τοπικών παραρτημάτων του ΟΑΕΔ

Καθυστερήσεις στην καταβολή των επιδομάτων ανεργίας για τους νέους επιδοτούμενους ανέργους παρατηρείται σε κάποιες περιοχές της χώρας λόγω του ότι τα τοπικά παραρτήματα του ΟΑΕΔ είναι υποστελεχωμένα.

'Όπως μας εξηγεί στο Dikaiologitika News στέλεχος του Οργανισμού τον Οκτώβριο και Νοέμβριο λόγω της εποχικότητας στους τομείς επισιτισμού και τουρισμού εντάχθηκε ένας πολύ μεγάλος αριθμός ανέργων στην πληρωμή των επιδομάτων ανεργίας από τον Οκτώβριο με αποτέλεσμα να μην μπορούν κάποια υποκαταστήματα να διεκπεραιώσουν άμεσα τις αιτήσεις καθώς το προσωπικό δεν επαρκούσε. Έτσι ακόμη και σήμερα κάποιοι άνεργοι δεν έχουν πληρωθεί. τις επόμενες ημέρες θα λυθεί οριστικά το θέμα και οι άνεργοι θα πάρουν αναδρομικά το ποσά που τους οφείλει ο ΟΑΕΔ.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίστηκε στην Ζάκυνθο όπου τον Οκτώβριο κατατέθηκαν 8.000 αιτήματα για επίδομα ανεργίας με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αντεπεξέλθει το υποκατάστημα και οι αιτήσεις να μεταφερθούν στην περιφερειακή υπηρεσία της Πελοποννήσου αλλά και στην Κρήτη. Ωστόσο οι άνεργοι διαμαρτύρονται καθώς πέρασαν ήδη τις γιορτές χωρίς να τους δοθεί ούτε ένα ευρώ ενώ όπως επισημαίνουν παρόμοια περιστατικά είχαν συμβεί και πέρσι.

Να σημειωθεί ότι κάθε εργαζόμενος πάει στο ΟΑΕΔ καταθέτει τον φάκελο και κάνει αίτηση για να μπει στο ταμείο. Μετά ο φάκελος αυτός πρέπει να ελεγχθεί ως προς την εγκυρότητα των εγγράφων και βάσει των στοιχείων οι υπάλληλοι καλούνται να βγάλουν τις αποφάσεις οι οποίοι μπορεί να είναι και δύο σε κάθε τοπικό παράρτημα και να πρέπει να εξυπηρετήσουν περίπου 150 άτομα την ημέρα τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο.

Για το θέμα της Ζακύνθου είχε παρενέβη και ο βουλευτής Διονύσης Ακτύπης ο οποίος ζήτησε να ενημερωθεί αναλυτικά σχετικά με τους λόγους, που οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ στη Ζάκυνθο λειτουργούν με την παροιμιώδη αυτή βραδύτητα. Η επίσημη απάντηση των στελεχών της υπηρεσίας περιορίστηκε στο ότι δεν επαρκεί το προσωπικό του ΟΑΕΔ για την αποτελεσματική εξυπηρέτηση των πολιτών. Να σημειωθεί ότι στην Ζάκυνθο όπως καταγγέλλουν οι άνεργοι ακόμα και η δήλωση της παρουσίας στους στον ΟΑΕΔ που είναι απαραίτητη ανά τακτά χρονικά διαστήματα, είναι κάτι δύσκολο για τους ανέργους, οι οποίοι περιμένουν με τις ώρες στην ουρά για να εξυπηρετηθούν, με τη διαδικασία να είναι χρονοβόρα και να τους ταλαιπωρεί ακόμα περισσότερο.

Σε απόγνωση βρίσκονται και οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στο Ηράκλειο, καθώς δεν έχουν λάβει και αυτοί ακόμα το επίδομα ανεργίας. Αν και κατέθεσαν από τον περασμένο Νοέμβριο τα δικαιολογητικά, στο υποκατάστημα του ΟΑΕΔ στην Αλικαρνασσό, δεν έχουν πάρει ούτε ευρώ, όπως διαμαρτύρονται. Το πρόβλημα επιβεβαιώνει και ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Ηρακλείου Νίκος Κοκολάκης.

Η καθυστέρηση αποδίδεται στην υποστελέχωση του προσωπικού στο υποκατάστημα του ΟΑΕΔ στην Αλικαρνασσό καθώς φέτος, οι εποχικά εργαζόμενοι στον χώρο του τουρισμού στο νησί αυξήθηκαν σημαντικά, καθώς από 39.000 πέρυσι, έφτασαν τους 49.000, εκ των οποίων το 80% αφορά ξενοδοχοϋπαλλήλους.



via Ειδησεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/3acSyuX
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη