Κουτσούμπας: Απεγκλωβισμός από ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και τα συμφέροντα της ολιγαρχίας του πλούτου

O γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο news247 αναφέρει ότι τις εξελίξεις στη Λιβύη καθορίζει η ΝΑΤΟϊκή επέμβαση το 2011 και μέχρι και σήμερα η τύχη της χώρας δεν βρίσκεται στα χέρια του λαού της αλλά στα χέρια "όσων τη διέλυσαν για να αρμέξουν για δικό τους όφελος τις πετρελαιοπηγές της". Χαρακτηρίζει ανεδαφικό τον ισχυρισμό ότι "οι σχέσεις με δυνάμεις τύπου Χάφταρ, που είναι μπλεγμένες στα σχέδια των ιμπεριαλιστών και παζαρεύουν ταυτόχρονα με πολλά μέρη, μπορούν να αποτελέσουν εγγυητές της ειρήνης και της ασφάλειας υπέρ των λαών ή ακόμα και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας!".

"Μέσα σ' αυτές τις συνθήκες που περιπλέκονται με την τουρκική επιθετικότητα και την απαράδεκτη τουρκο-λιβυκή συμφωνία για τον καθορισμό των θαλάσσιων ζωνών, η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, εμπλέκει πιο βαθιά τη χώρα στον "φαύλο κύκλο" των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών" τονίζει ο Δ. Κουτσούμπας.

Σημείωσε, επίσης, ότι η αστική τάξη της Τουρκίας "μεθοδικά, εδώ και χρόνια, στηριγμένη στις πλάτες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, αποτελώντας στρατηγικό εταίρο της ΕΕ, προωθεί τους σχεδιασμούς της σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και της Κύπρου". "Η στρατηγική των ΗΠΑ - την οποία ασπάζονται διαχρονικά οι ελληνικές κυβερνήσεις - να διατηρήσει την Τουρκία στο στρατόπεδο της "Δύσης" και να ανακόψει την επιρροή και τις παρτίδες που έχει ανοίξει η Τουρκία με τη Ρωσία εγκυμονεί κινδύνους σε κάθε ενδεχόμενο για τον λαό μας. Με βάση την αμερικανοΝΑΤΟϊκή στρατηγική, η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει τη στρατιωτική αιχμή του δόρατος αν τυχόν τα σπάσουν με την Τουρκία, ενώ από την άλλη τα "ανταλλάγματα" που μπορεί να προσφέρουν για την παραμονή της Τουρκίας στο μπλοκ των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ αφορούν κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας" πρόσθεσε.

Ο κ. Κουτσούμπας είπε οτι η Ελλάδα όχι μόνο δεν πρέπει να στείλει στρατιωτικούς σε Λιβύη και Σ. Αραβία και φρεγάτα στα Στενά του Ορμούζ αλλά πρέπει να επιστρέψει όλο το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, που υπηρετεί σήμερα σε 15 ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό. Σημείωσε ότι αυτή η στάση υπονομεύει τον ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων, προσθέτοντας ότι οι "σύμμαχοι" δεν θα εγγυηθούν τα σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και την ασφάλεια της χώρας υπενθυμίζοντας, στο σημείο αυτό, ότι "δεν είναι τυχαίες οι δηλώσεις Ρώσων και Ιρανών αξιωματούχων πως οι αμερικάνικες βάσεις είναι στόχος...". Έκανε λόγο για υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ που περισσεύει, καθώς "ασκώντας άσφαιρη κριτική στη ΝΔ ...ξέχασε ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ξεκίνησε τα deals με τη Σαουδική Αραβία, άσχετα αν τότε δεν ολοκληρώθηκαν". Επιπλέον "η διαφοροποίηση του ΣΥΡΙΖΑ αφορά αν τα δολοφονικά σχέδια έχουν κάποια επίσημη κάλυψη ή όχι. Δηλαδή η βούλα του ΟΗΕ, της ΕΕ ή του ΝΑΤΟ τού αρκεί για να αποδεχτεί την πιο βαθιά εμπλοκή της Ελλάδας στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς. Ουαί υμίν...".

Αναφορικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο γ.γ. του ΚΚΕ χαρακτηρίζει πλαστό το δίλημμα "στρατιωτική σύγκρουση ή συνεκμετάλλευση" επειδή, όπως εξηγεί, "η «στρατιωτική σύγκρουση» μπορεί να οδηγήσει σε «συνεκμετάλλευση» και η «συνεκμετάλλευση» και πάλι μπορεί να οδηγήσει σε «στρατιωτική σύγκρουση»".

"Το ΚΚΕ τάσσεται υπέρ της προάσπισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, που δεν μπορεί να γίνει με επιτυχία και υπέρ των συμφερόντων των εργαζομένων όσο η χώρα είναι μέσα στη «στρούγκα» του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, όσο «βυθιζόμαστε» στη «δίνη» των ανταγωνισμών. Τώρα απαιτείται απεγκλωβισμός από τα σχέδια των ΗΠΑ, τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, τα συμφέροντα της ολιγαρχίας του πλούτου, για να μπορέσουμε να προασπίσουμε και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Το ΚΚΕ υποστηρίζει τη μη παραβίαση των συνόρων και τον καθορισμό των θαλάσσιων ζωνών σύμφωνα με την Διεθνή Σύμβαση για το Δίκαιο της θάλασσας" υπογράμμισε.

Εξάλλου υποστήριξε ότι το δικαστήριο της Χάγης "είναι η νέα εκδοχή του εφησυχασμού, που καλλιεργούν τα κυβερνητικά κόμματα της αστικής τάξης, η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ". Ανέφερε ότι η προσφυγή στο δικαστήριο της Χάγης έχει πολλές παγίδες, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, "τι θα προβλέπει το "Συνυποσχετικό" αν συμφωνηθεί; Θα καταγράφει τις θέσεις των δύο πλευρών και η τουρκική κυβέρνηση θα μπορεί να θέσει όλες τις διεκδικήσεις της, δημιουργώντας έτσι προηγούμενο".

Ως προς το αν η χώρα πρέπει να εξοπλιστεί, ανέφερε ότι "η αμυντική ικανότητα της χώρας υπονομεύεται από την ίδια την συμμετοχή στο ΝΑΤΟ που σημαίνει μονομέρεια στην προμήθεια εξοπλισμών. Πολύ περισσότερο σε αυτά τα πλαίσια η αμυντική βιομηχανία της χώρας συρρικνώθηκε προκειμένου η παραγωγή να περάσει σε άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ, όπως τη Γερμανία και τη Γαλλία".

Ερωτηθείς, σχετικά, απάντησε ότι οι ανταγωνισμοί στη Μεσόγειο στους οποίους παίρνουν μέρος η αστική τάξη της Ελλάδας, η αστική τάξη της Τουρκίας και ασφαλώς οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Ρωσία και η Κίνα μπορούν να οδηγήσουν σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους και με την εμπλοκή της Ελλάδας.

Με αφορμή την ψήφιση του νέου εκλογικού νόμου, επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι "εμεις κρίνοντας με βάση τις πράξεις, τις διακηρύξεις αλλά και τις πολλές "πρόβες" συναίνεσης που παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση το πιο πιθανό σενάριο σε περίπτωση αδυναμίας σχηματισμού κυβέρνησης είναι μία συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ ή ένα "υβρίδιο" που θα την προετοιμάζει".

Επιπλέον είπε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ "έχει έρθει με φόρα να τελειώσει με τις εκκρεμότητες που της άφησε η προηγούμενη", προσθέτοντας ότι "οι διαφορές καταβολών, τρόπου, λόγου, ανάμεσα στη λεγόμενη "συντηρητική παράταξη" και την "δημοκρατική παράταξη", αποτελούν το οξυγόνο και για τους δύο πόλους, για να επιτελούν τον ρόλο τους που είναι αυτός του εγκλωβισμού εργατικών-λαϊκών συνειδήσεων".

Ερωτηθείς αν στο πλαίσιο αυτό θα επιδιώξει το ΚΚΕ πολιτικές συμμαχίες, απάντησε "αυτό που χρειάζεται σήμερα είναι η συγκρότηση της πιο πλατιάς, της πιο γερής και μεγάλης κοινωνικής συμμαχίας, εργατών, αγροτών, επαγγελματιών ενάντια στον κοινό αντίπαλο, το μεγάλο κεφάλαιο, την εξουσία του, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, τις κυβερνήσεις τους. Μία κοινωνική συμμαχία ρήξης και ανατροπής". Τόνισε, επίσης, ότι "λύση στα σύγχρονα προβλήματα, στις σύγχρονες προκλήσεις μπορεί να δώσει η δράση και η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ. Απάντηση στην βαρβαρότητα των πολέμων, της εκμετάλλευσης και της προσφυγιάς δίνει μόνο ο σοσιαλισμός, η εργατική εξουσία. Σήμερα η δράση του ΚΚΕ δημιουργεί ρωγμές, σπάει τη μοιρολατρία. Σε αυτόν τον δρόμο είμαστε σίγουροι πως θα συναντηθούμε με την μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας".

Τέλος, ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ υπενθυμίζοντας ότι παρότι και άλλες κυβερνήσεις επιχείρησαν ως και την "κατάργηση της ταξικής πάλης" και τελικά "έκαναν μια τρύπα στο νερό" γιατί η πολιτική τους γεννούσε και γεννά όλο και μεγαλυτερη προβλήματα στο λαό, τόνισε ότι "εγγυόμαστε ότι δεν θα περάσει ο περιορισμός των διαδηλώσεων, θα γίνει άλλος ένας αντιλαϊκός νόμος που θα μείνει στα χαρτιά".



via Press24.gr https://ift.tt/3aJ79OD

RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη