"Τοξοβόλος του Συντάγματος": Αυτά είναι τα όπλα που βρέθηκαν - Ήταν με σφαίρες στη θαλάμη - ΦΩΤΟ

Νέες στοιχεία για τη σύλληψη τριών ατόμων από την Αντιτρομοκρατική, μεταξύ των οποίων και ο λεγόμενος «τοξοβόλος του Συντάγματος» έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία.

Σύμφωνα τον εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., η σύλληψή τους πραγματοποιήθηκε ύστερα από πολύμηνη έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας συνδυάστηκαν πληροφορίες και ακολούθησε συντονισμένη επιχείρηση σε περιοχή της Αττικής, όπου εντοπίστηκαν να επιβαίνουν σε κλεμμένο αυτοκίνητο. Σημειώνεται ότι η σύλληψη τους έγινε το πρωί της Τετάρτης στην Αγία Παρασκευή.

Πρόκειται για: έναν 32χρονο, ο οποίος δραπέτευσε την 07-06-2019 από τις Φυλακές Τύρινθας, όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης για σωρεία αδικημάτων. Είναι ο λεγόμενος «τοξοβόλος του Συντάγματος» που είχε συλληφθεί στο παρελθόν με τόξο σε διαδήλωση,

μια 28χρονη, σε βάρος της οποίας εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση πολυετούς κάθειρξης, ως μέλος του «Επαναστατικού Αγώνα» (Είχε συλληφθεί με την Πόλα Ρούπα πριν από τρία χρόνια σε επιχείρηση που έγινε στην Ηλιούπολη και τον 'Αγιο Δημήτριο) και μια 26χρονη, η οποία ήταν η οδηγός του κλεμμένου οχήματος και φίλη του 32χρονου.

Κατά την έρευνα στο αυτοκίνητο, βρέθηκαν μεταξύ άλλων: πιστόλι με φυσίγγιο στη θαλάμη, το οποίο έφερε στην κατοχή του ο συλληφθείς, αυτόματο υποπολυβόλο, το οποίο έφερε φυσίγγιο στη θαλάμη, πολεμικό τυφέκιο τύπου «καλάσνικοφ», το οποίο έφερε φυσίγγιο στη θαλάμη,τέσσερις γεμιστήρες, πλήθος φυσιγγίων, διαφόρων διαμετρημάτων, τρία καταφανώς πλαστά Δελτία Αστυνομικής Ταυτότητας, που αντιστοιχούσαν στον κάθε έναν από τους συλληφθέντες με τη φωτογραφία τους, πέντε συσκευές κινητής τηλεφωνίας, εκ των οποίων η μία τύπου «smartphone» και σε λειτουργία, ζευγάρι κλεμμένων πινακίδων κυκλοφορίας, από τις οποίες είχε αφαιρεθεί το ανάγλυφο εντύπωμα της Ελληνικής Δημοκρατίας, ασύρματος πομποδέκτης, συντονισμένος σε κανάλι της ΕΛ.ΑΣ., με ακουστικά, χρηματικό ποσό, άνω των 3.300 ευρώ και πλήθος ειδών ρουχισμού, διαφόρων μεγεθών.

Επιπλέον, σε σωματική έρευνα στην 28χρονη συλληφθείσα, βρέθηκαν μεταξύ άλλων: πιστόλι, που έφερε φυσίγγιο στη θαλάμη, γεμιστήρας, φυσίγγια των 9 mm, συσκευή κινητής τηλεφωνίας, η οποία ήταν απενεργοποιημένη και πέντε κλειδιά οικιών.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ., από τις εργαστηριακές εξετάσεις στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, τα παραπάνω όπλα δεν ταυτοποιήθηκαν σε άλλη εγκληματική ενέργεια.

Όπως ανέφερε, από τις έρευνες, βάσει γενετικού υλικού, διαπιστώθηκε ότι ο 32χρονος «τοξοβόλος του Συντάγματος» συμμετείχε σε ένοπλη ληστεία που πραγματοποιήθηκε την 29-08-2019 σε υποκατάστημα Τράπεζας, στην περιοχή Ερυμάνθεια Αχαΐας, κατά την οποία αφαιρέθηκε το χρηματικό ποσό των 150.380 ευρώ.



via Press24.gr https://ift.tt/2OdNjBI
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη