Συγκέντρωση κατοίκων για το Γηροκομείο στους Αμπελόκηπους

Συγκέντρωση κατοίκων για το Γηροκομείο στους Αμπελόκηπους

Την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου στις 6μμ στο άρκο ΚΑΠΑΨ (Τριφυλλίας και Λάμψα), θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση κατοίκων και φορέων της περιοχής, με αίτημα την πλήρη επαναλειτουργία του Γηροκομείου Αθηνών, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Αμπελοκήπων.

Ο Σύλλογος περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί ως εξής: α) Από τις 9 πτέρυγες λειτουργούν μόνο 3 β) Σήμερα φιλοξενούνται περίπου 130 ηλικιωμένοι ενώ πριν 14 χρόνια ήταν περίπου 450. γ) Τα χρέη του Γηροκομείου ανέρχονται περίπου σε 45 εκατομμύρια (προς ΙΚΑ, Εφορία, Εργαζόμενους), παρά τα 900 περίπου ακίνητα που έχει στην κατοχή του».

Ως προς τις προτάσεις – διεκδικήσεις, ο Σύλλογος αναφέρει: «Για να απαιτήσουμε Από όλους τους αρμόδιους (Κυβέρνηση, περιφέρεια, Δήμο Αθηναίων), να πάρουν άμεσα μέτρα ώστε:
α) Να επαναλειτουργήσουν όσα κτίρια έκλεισαν, ώστε να δεχθούν υπερήλικες που έχουν ανάγκη στέγασης. Η συνολική δυναμικότητα όλων των κτιρίων είναι περίπου 700 ηλικιωμένοι.
β) Να επαναπροσληφθούν οι απολυμένοι εργαζόμενοι και να καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα στο προσωπικό
γ) Να επαναλειτουργήσουν πλήρως τα μαγειρεία που με τη μεγάλη δυναμικότητά τους (5000 μερίδες ημερησίως) θα μπορούσαν να βοηθήσουν και το Δήμο Αθηναίων ώστε να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της σίτισης των άστεγων και οικονομικά ανήμπορων συνανθρώπων μας
δ) Να κηρυχθεί όλο το κτιριακό συγκρότημα διατηρητέο για την μεγάλη αρχιτεκτονική και ιστορική αξία.
ε) Να προκηρυχθούν επιτέλους εκλογές για αιρετή διοίκηση. Δυστυχώς το Γηροκομείο Αθηνών διοικείται από το 2012 με προσωρινές διοικήσεις που διορίζονται από τα δικαστήρια.
ζ) Να ισχυροποιηθεί άμεσα το νομικό πλαίσιο, ώστε να διευκολύνονται οι έλεγχοι και οι παρεμβάσεις των αρμόδιων φορέων σε περίπτωση κακοδιαχείρισης.
η) Να περάσει εξ' ολοκλήρου το Γηροκομείο στον έλεγχο και την ευθύνη του Κράτους. Η πρόνοια για την τρίτη ηλικία δεν πρέπει να αφήνεται ούτε στα διάφορα σωματεία ούτε στα χέρια ιδιωτών και φιλάνθρωπων. Είναι Δημόσιο Αγαθό και πρέπει να προσφέρεται δωρεάν σε όλους όσοι την χρειάζονται».

Σχετική είδηση: Ανεστάλη η διακοπή ρεύματος προς το Γηροκομείο Αθηνών (video)

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/2u6MiUE
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.