Ιράν: Εξηγήσεις δίνει στο κοινοβούλιο ο επικεφαλής των Φρουρών της Επανάστασης για την κατάρριψη του αεροπλάνου

Ο επικεφαλής των Φρουρών της Επανάστασης Χοσεΐν Σαλαμί θα δώσει εξηγήσεις σήμερα κεκλεισμένων των θυρών στο κοινοβούλιο του Ιράν, αναφορικά με την κατάρριψη του αεροσκάφους των ουκρανικών αερογραμμών.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Isna, ο Σαλαμί θα μιλήσει για τον φόνο στις 3 Ιανουαρίου του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανι και για την κατάρριψη του ουκρανικού Boeing 737 την Τετάρτη στην Τεχεράνη από τον ιρανικό στρατό.

Ο διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας των Φρουρών της Επανάστασης Αμιραλί Χατζιζαντέχ δήλωσε χθες Σάββατο ότι αναλαμβάνει «την πλήρη ευθύνη» για την τραγωδία.

Σήμερα ο ιρανικός Τύπος απέτισε φόρο τιμής στα 176 θύματα του Boeing: «Ζητείστε συγγνώμη, παραιτηθείτε», ήταν ο τίτλος της εφημερίδας των μεταρρυθμιστών Etemad.

«Ασυγχώρητο», έγραψε η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Iran, δημοσιεύοντας τα ονόματα όλων των θυμάτων.

«Ταπεινά συγγνώμη για ένα επώδυνο λάθος», ήταν ο τίτλος της Javan που πρόσκειται στους Φρουρούς της Επανάστασης.

Πηγή: ΑΠΕ



via Press24.gr https://ift.tt/2Rf2D1s
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη