Αλκιβιάδης Στεφανής: Αυτός είναι ο σχεδιασμός για τα πλωτά φράγματα

Στο σχέδιο της τοποθέτησης στο Αιγαίο πλωτών φραγμάτων ώστε να αντιμετωπισθούν οι προσφυγικές μεταναστευτικές ροές, αναφέρθηκε κατά την επίσκεψη του, την Παρασκευή στη Μυτιλήνη, ο υφυπουργός Άμυνας, και αρμόδιος για το θέμα, Αλκιβιάδης Στεφανής.

Όπως τόνισε μιλώντας στο Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ ο κ. Στεφανής η προσπάθεια είναι πιλοτική. «Να δούμε πως λειτουργεί, να δούμε τα θέματα σχετικά με τους κανόνες ναυσιπλοΐας. Όταν ολοκληρώσουμε την πιλοτική λειτουργία, έλεγχο, αξιολόγηση, τότε θα σκεφτούμε αν θα προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα με απώτερο στόχο να περιορίσουμε τις ροές», είπε χαρακτηριστικά.

Πάντως, όπως σημείωσε ο κ. Στεφανής, «οι εκτιμήσεις της κυβέρνησης είναι ότι θα είναι αποτελεσματικό και θα προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο. Είναι πολύ πρώιμο να συζητήσουμε που θα τοποθετηθεί».

Όπως ανέφερε ο κ. Στεφανής, χθες, παραλήφθηκαν τα πρώτα 100 μέτρα. Όπως είπε «θα γίνει δοκιμή στο θαλάσσιο χώρο του Πειραιά με τα πρώτα μέτρα για να δούμε πως μπορούμε να τα διαχειριστούμε και μετά θα περάσουμε στο επόμενο βήμα, σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα και την Αστυνομία».

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέπτεται σήμερα τη Μυτιλήνη, στη συνέχεια τη Χίο και αύριο τη Σάμο, για να δει το πλαίσιο επιτήρησης των συνόρων «ούτως ώστε και νωρίτερα να αντιμετωπίζουμε τους μετανάστες και με τη συνεργασία της Τουρκίας να τους σταματάμε στα τουρκικά χωρικά ύδατα και στη συνέχεια να διαχειριζόμαστε το θέμα. Είναι ένας τρόπος για την καλύτερη επιτήρηση των συνόρων».



via Press24.gr https://ift.tt/36IMqYl

RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη