Η Αλβανία απέλασε δύο Ιρανούς διπλωμάτες – ΤΩΡΑ

Ραγδαίες εξελίξεις στα Τίρανα με τα τοπικά ΜΜΕ να αναφέρουν ότι η Αλβανία απέλασε δύο Ιρανούς διπλωμάτες.

Όπως αναφέρει το Euronews Albania οι Ιρανοί διπλωμάτες θεωρούνται persona non grata από το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας και τους ζητήθηκε να αποχωρήσουν άμεσα από τη χώρα.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν από λίγες ημέρες είχε προκαλέσει αντιδράσεις στα Τίρανα η δήλωση του Ιρανού ηγέτη Αλί Χαμενεΐ που «φωτογράφιζε» την Αλβανία ότι συνδράμει κατά του Ιράν σε συνεργασία με τις ΗΠΑ.

Στη δήλωσή του ο Χαμενεΐ ανέφερε –μεταξύ των άλλων– ότι «υπάρχει μία πολύ μικρή, αλλά πολύ διαβολική ευρωπαϊκή χώρα, όπου αμερικανικά στοιχεία συνεργάζονται με Ιρανούς προδότες και σχεδιάζουν κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας».

Όπως είχε είπε, στις πρόσφατες διαδηλώσεις στην Τεχεράνη, μερικοί από τους Μουτζαχεντίν, μέλη της Ιρανικής αντιπολίτευσης ΜΕΚ που στεγάζονται στα Τίρανα, μετείχαν σε αυτές με στόχο τις δολιοφθορές, τις δολοφονίες και την ανατροπή της κυβέρνησης και της συνταγματικότητας.

Στον Χαμενεΐ είχε απαντήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Ιλίρ Μέτα, ο οποίος τόνισε ότι «η Αλβανία δεν είναι μία διαβολική χώρα, αλλά δημοκρατική, που υπέφερε από μία χωρίς προηγούμενο διαβολική δικτατορία». Ο Μέτα εξέφρασε την αποφασιστικότητα της Αλβανίας στο πλευρό των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ κατά της διεθνούς τρομοκρατίας και κάθε ενέργειας που θέτει σε κίνδυνο τη σταθερότητα και την ειρήνη στον κόσμο, όπως σημείωσε.via Press24.gr https://ift.tt/3afZtTN
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.