«Υπάρχουν αρκετά αποθέματα Tamiflu», λέει η παρασκευάστρια εταιρεία

Σημαντικά αποθέματα του αντιιικού φαρμάκου κατά του ιού της γρίπης Tamiflu, αναφέρει ότι διαθέτει η παρασκευάστρια εταιρεία. H Roche Hellas, παρασκευάστρια εταιρεία του φαρμάκου Tamiflu δηλώνει ότι η διάθεση όλων των περιεκτικοτήτων των καψακίων του φαρμακευτικού σκευάσματος οσελταμιβίρη, "γίνεται σε επαρκείς ποσότητες, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες της ελληνικής αγοράς μέσω των προβλεπόμενων καναλιών".

 

Ωστόσο, κάθε χρόνο παρατηρείται αύξηση στην κατανάλωση της οσελταμιβίρης (Tamiflu) για τη θεραπεία και πρόληψη της γρίπης κατά τη διάρκεια του χειμώνα, καθώς η δραστηριότητα της εποχικής γρίπης αυξάνεται. Τις τελευταίες εβδομάδες, σημειώθηκε σημαντική αύξηση στη ζήτηση για οσελταμιβίρη, αναφέρει η εταιρεία, ενώ υπήρξαν μερικές αναφορές στα ΜΜΕ για ασθενείς που δεν μπορούσαν να βρουν οσελταμιβίρη στα φαρμακεία.

 

Ωστόσο, μετά την πρόσφατη απαγόρευση των παράλληλων εξαγωγών, που εξέδωσε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) στις 27/01/2020, η εταιρεία διαβεβαιώνει ότι πλέον έχει αρκετό απόθεμα για να καλύψει τις ανάγκες της Ελλάδας για τη φετινή περίοδο γρίπης.

 

Η εταιρεία, επίσης, προτρέπει τους πολίτες να ακολουθούν την απόφαση του ΕΟΦ σχετικά με τη συνταγογράφηση της οσελταμιβίρης, όπως αποφασίστηκε μόλις χθες, καθώς και τις συστάσεις του θεράποντος ιατρού. Η οσελταμιβίρη (Tamiflu) είναι ένα αντιικό φάρμακο της Roche που ενδείκνυται για τη θεραπεία της γρίπης σε ενήλικες και παιδιά, συμπεριλαμβανομένων των τελειόμηνων νεογνών καθώς και για την πρόληψη της γρίπης σε ασθενείς ηλικίας ενός έτους και άνω. Μετά από χθεσινή απόφαση του ΕΟΦ, χορηγείται μόνο με συνταγή γιατρού

 

H εταιρεία δηλώνει ότι θα παραμείνει σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με όλους τους αρμόδιους Φορείς προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη διάθεση του φαρμάκου στην ελληνική επικράτεια.
via ΘΗΒΑ REAL NEWS https://ift.tt/2Sap20z
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.