Βραζιλία: Σάλος στο Twitter με τα ορθογραφικά λάθη του υπουργού Παιδείας

Σάλος έχει ξεσπάσει στη Βραζιλία έπειτα από μια σειρά ορθογραφικών λαθών σε αναρτήσεις του υπουργού Παιδείας στο Twitter.

Ο Άμπραχαμ Βάιντραουμπ έγινε στόχος χλευαστικών σχολίων από χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία ανέφεραν ότι εκείνος που υποτίθεται ότι εποπτεύει τις τύχες της σχολικής εκπαίδευσης στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής, δεν μπορεί να κάνει τέτοια λάθη.

Ο υπουργός έγραψε τη λέξη "imprecionante" αντί "impressionante" (που σημαίνει 'εντυπωσιακό' στα πορτογαλικά) σε ένα tweet που ανήρτησε την Τρίτη το βράδυ.

«Το γεγονός ότι ο υπουργός Παιδείας γράφει "imprecionante" απεικονίζει την πραγματικότητα της εκπαίδευσης της Βραζιλίας», ήταν το σχόλιο ενός χρήστη.

Είναι «imprecionante» (εντυπωσιακό) ότι είναι υπουργός Παιδείας», έγραψε ειρωνικά ένας άλλος χρήστης.

Μετά τις αντιδράσεις, ο υπουργός Βάιντραουμπ έσπευσε να διαγράψει την ανάρτησή του.

Σε άλλες αναρτήσεις του όμως, είχε κάνει άλλα ορθογραφικά λάθη, όπως γράφοντας "suspençao" (αναστολή) αντί για "suspensao" και "paralizaçao" (παράλυση) αντί για "paralisação".

Ορισμένοι χρήστες του διαδικτύου τάχθηκαν στο πλευρό του υπουργού.

«Είναι καλύτερο να γράφεις με λάθη παρά να κλέβεις από τα ταμεία», έγραψε ένας από αυτούς, αναφερόμενος στην ενδημική διαφθορά στη χώρα.

Την Παρασκευή ο Βάιντραουμπ αναδημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Twitter ένα μήνυμα στήριξης από τον Λουτσιάνο Χανγκ, ιδιοκτήτη μίας από τις μεγαλύτερες αλυσίδες πολυκαταστημάτων στη Βραζιλία και ενεργό υποστηρικτή της κυβέρνησης του ακροδεξιού προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου.

Σε αυτό το μήνυμα, γεμάτο σκοπίμως με ορθογραφικά λάθη, ο Χανγκ είπε ότι «μόνο αυτοί που δεν κάνουν τίποτα, δεν κάνουν λάθη».

Πηγή: France24, ΑΠΕvia Press24.gr https://ift.tt/2uCJ6QZ
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.