Ο Δήμαρχος Λαμιέων Ευθύμιος Καραΐσκος για τις αντιδράσεις στις νέες δομές φιλοξενίας: «Θέλουν να τους βάλουν σε σκηνές» (video)


«Είμαστε θετικοί αλλά με προϋποθέσεις»

Ο δήμαρχος Λαμίας, Ευθύμιος Καραΐσκος, αναφέρθηκε στις αντιδράσεις του κόσμου σχετικά με τη νέα δομή φιλοξενίας.

«Ουδέποτε αρνηθήκαμε να συμβάλουμε στην επίλυση του θέματος. Έχουμε ήδη μια δομή 450-500 ατόμων. Αυτό είναι δεδομένο, από εκεί και πέρα, αποστολή μας είναι να συμβάλουμε στην επίλυση και να διασφαλίσουμε τη λειτουργία των τοπικών κοινωνιών», δήλωσε αρχικά ο κ. Καραΐσκος στον Alpha και το «Εκτός Γραμμής», με τους Τάκη Χατζή και Λίδα Μπόλα και συνέχισε:

«Δεχθήκαμε μια πρόταση από την κυβέρνηση προφορικά, τη οποία συζητήσαμε και αυτό που ζητάμε είναι να έχει προηγηθεί ουσιαστικός διάλογος με τις τοπικές κοινωνίες, για να βρούμε τη βέλτιστη λυση. Η πρόταση της κυβέρνησης είναι να δημιουργηθεί ένα κέντρο φιλοξενίας πολιτών, οι οποίοι θα ζουν σε σκηνές. Εμείς θέλουμε να τους φιλοξενήσουμε σε δομή, αλλά με προϋποθέσεις. Η μία είναι να υπάρχουν τεχνικά χαρακτηριστικά, δηλαδή να ζουν σε κοντέινερ ή σταθερές κατασκευές, η άλλη είναι τη διαχείριση της δομής να την έχει ο δήμος και η 3η είναι αντισταθμιστικά οφέλη. »



newpost.gr
Νεότερη Παλαιότερη