Πούτιν: Όσο είμαι πρόεδρος δεν θα υπάρξει «γονέας Νο 1 και γονέας Νο 2»

Πούτιν: Όσο είμαι πρόεδρος δεν θα υπάρξει «γονέας Νο 1 και γονέας Νο 2»

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διαβεβαίωσε τους Ρώσους ότι όσο θα είναι πρόεδρος της Ρωσίας δεν θα εμφανισθούν οι έννοιες «γονιός Νο 1» και «γονιός Νο 2».

Στην ουσία, ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατέστησε με τη δήλωσή του αυτή σαφές, ότι δεν υπάρχει προοπτική κατά την διάρκεια της θητείας του, για γάμους μεταξύ ανθρώπων του ιδίου φύλου.

«Όσον αφορά στο 'γονιός Νο 1 και γονιός Νο 2', έχω ήδη πει δημόσια και το επαναλαμβάνω για μια ακόμη φορά: όσο είμαι πρόεδρος, δεν θα υπάρξει. Θα υπάρχει 'μπαμπάς' και 'μαμά'», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε με την ομάδα εργασίας που ασχολείται με την αναθεώρηση του ρωσικού Συντάγματος με βάση τις προτάσεις που έχει καταθέσει ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος.

Τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ στη Ρωσία

Ούτε ο γάμος ατόμων του ιδίου φύλου, ούτε όμως και σύμφωνο συμβίωσης δεν προβλέπονται από την ρωσική νομοθεσία. Το 2018, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επέβαλε πρόστιμο 42,500 ευρώ για ηθική βλάβη σε τρεις οργανισμούς ΛΟΑΤΚΙ που επιθυμούσαν να καταγραφούν από τις ρωσικές αρχές χωρίς επιτυχία. Οι ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα στη Ρωσία ισχυρίζεται πως έπειτα από την ψήφιση σχετικής νομοθεσίας το 2013, έχει ενισχυθεί ο στιγματισμός, η παρενόχληση και η βία ενάντια σε άτομα της κοινότητας.

Με τον εν λόγω νόμο, διεκόπη πλήρως η παροχή στήριξης και συμβουλευτικής για θέματα σεξουαλικού προσανατολισμού σε μικρά παιδιά. Ο νόμος αυτός καταδικάστηκε απερίφραστα, τόσο από το δικαστήριο, όσο όμως και από την Επιτροπή για τα Δικαιώματα των Παιδιών των Ηνωμένων Εθνών.

Η επιτροπή του Βλαντιμίρ Πούτιν για τη συνταγματική αναθεώρηση
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν συνέστησε την επιτροπή από δικηγόρους, ακτιβιστές, πολιτικούς και προσωπικότητες του πολιτισμού και του αθλητισμού, που θα εξετάζουν την αναθεώρηση παράλληλα με το κοινοβουλευτικό έργο.

Η ιδέα της συνταγματικής αναθεώρησης έφερε ανακατατάξεις στο κόμμα του Βλαντιμίρ Πούτιν και αλλαγή στον πρωθυπουργικό θώκο πριν από έναν μήνα, με τη βουλή ωστόσο να εγκρίνει όλες τις προτάσεις του προέδρου της Ρωσίας.



via Ειδησεις https://ift.tt/2HpAtfC
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη