Κομοτηνή: 12-2-2020 ΕΡΤ Ειδήσεις

Κομοτηνή: 12-2-2020 ΕΡΤ Ειδήσεις

Περιφέρεια
Τις δυνατότητες αμερικανικών επενδύσεων στην ΑΜΘ συζήτησε ο Περιφερειάρχης με εκπρόσωπο αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας
Οι δυνατότητες αμερικανικών επενδύσεων στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη σε τομείς όπως η ενέργεια, οι υποδομές και η τεχνολογία συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης του Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χρήστου Μέτιου με τον κ. Caleb McCarry, σύμβουλο του εκτελεστικού διευθυντή της τράπεζας DFC Development Finance Corporation, , του Γενικού Προξένου των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη κ. Gregory Pfleger Jr. και του συμβούλου Οικονομικών Υποθέσεων της αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα κ. William Laitinnen.

Πρωτογενής Τομέας
34 νέα Επιχειρησιακά Προγράμματα Οργανώσεων παραγωγών
34 νέα Επιχειρησιακά Προγράμματα Οργανώσεων Παραγωγών Οπωροκηπευτικών καθώς και 113 τροποποιήσεις υφισταμένων προγραμμάτων ενέκρινε ο Yπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης. Πρόκειται για προγράμματα συνολικού προϋπολογισμού 28.701.744 €, εκ των οποίων το 50% έως 60% αφορά την ενωσιακή συμμετοχή το δε υπόλοιπο ποσό την ιδία συμμετοχή των οργανώσεων.
Πολιτική
Δ. Χαρίτου: Να αποτραπεί η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής
Κάλεσμα σε όλους τοπικούς φορείς, τους συλλόγους των εργαζομένων, την Αυτοδιοίκηση, που όλα αυτά τα χρόνια συνέβαλαν αποφασιστικά ώστε να ανοίξει ο δρόμος για να αποκτήσει η πόλη της Κομοτηνής ένα νέο σύγχρονο δημόσιο νοσοκομείο απευθύνει ο Βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ, ο κος Δημήτρης Χαρίτου. Τους καλεί να αναλάβουν πρωτοβουλίες για να αποτραπεί η τροποποίηση της αρχικής σύμβασης που διασφάλιζε τον δημόσιο χαρακτήρα του νέου νοσοκομείου Κομοτηνής.

Εισηγητής του Κινήματος Αλλαγής ο Ιλχάν Αχμέτ για νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής

Εισηγητής- ειδικός αγορητής στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας με γενικό τίτλο «Κύρωση της από 3.2.2020 επιμέρους Σύμβασης Δωρεάς-Έργο Ι και της από 3.2.2020 τροποποιητικής σύμβασης της από 3.6.2019 επιμέρους Σύμβασης Δωρεάς-Έργο VI μεταξύ του Ιδρύματος «Κοινωφελές Ίδρυμα Σταύρος Σ. Νιάρχος» και του Ελληνικού Δημοσίου για την ενίσχυση και αναβάθμιση των υποδομών στον τομέα της Υγείας», είναι ο βουλευτής Ροδόπης του Κινήματος Αλλαγής, Ιλχάν Αχμέτ. Όπως εξήγησε στην τοποθέτησή του ο κ. Αχμέτ «πρόκειται αναμφίβολα για μια θετική εξέλιξη για τον πολύπαθο τομέα της υγείας στην Ροδόπη, ένα έργο που το περίμεναν πολλές γενιές στην πολυπολιτισμική Ροδόπη» και για τον λόγο αυτό καταγράφεται η καταρχήν θετική στάση του Κινήματος Αλλαγής.

Περιβάλλον
Δ.Παπατολίδης: Αντιμετωπίζονται τα απορρίμματα σαν εμπόρευμα
Αντίθετος και στο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης των Απορριμμάτων και στα κατά τόπους Περιφερειακά Σχέδια Διαχείρισης Στερεών Απορριμμάτων δηλώνει ο κος Δημήτρης Παπατολίδης, επικεφαλής «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής εξηγεί ότι πρώτα από όλα, αυτού του είδους τα Σχέδια, λειτουργούν ακριβώς στην αντίθετη κατεύθυνση. «Και δεν λύνουν το πρόβλημα και μεταφέρουν το κόστος της διαχείρισης στις πλάτες του ελληνικού λαού.» δηλώνει χαρακτηριστικά και προσθέτει πως «αντιμετωπίζονται τα απορρίμματα σαν εμπόρευμα.»
Δικαιοσύνη
Η έλλειψη δικηγορικής ύλης πονοκεφαλιάζει τους δικηγόρους
Στην έλλειψη της δικηγορικής ύλης στέκεται ως σημαντικότερο πρόβλημα των δικηγόρων η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κομοτηνής, η κα Ιωάννα Χατζηαντωνίου μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής με αποτέλεσμα, όπως λέει, να «φυλλορροεί» ο κλάδος της . «Είναι πάρα πολύ περιορισμένη, αυτό είναι το πιο σημαντικό πρόβλημα. Αυτή τη στιγμή είναι εγγεγραμμένοι στο Σύλλογο 310. Την τελευταία δε δεκαετία έχουν αποχωρήσει αρκετοί.

Υγεία
Ελλείψεις στο προσωπικό του Νοσοκομείου Κομοτηνής
Στο χρόνιο πρόβλημα του Νοσοκομείου Κομοτηνής, την υποστελέχωση του σε όλους τους τομείς, ιατρικό, νοσηλευτικό και τεχνικό προσωπικό αναφέρθηκε ο πρέοδρος του Συλλόγου Εργαζομένων, ο κος Γιάννης Τζουγκρανάς. Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής υποστήριξε ότι τα ελλείμματα μας είναι πολύ μεγάλα. «Στους νοσηλευτές το έλλειμμά μας αγγίζει το 40%, το τεχνικό κομμάτι πάνω από 70%, έχει οργανικές θέσεις κενές, σύμφωνα με το οργανόγραμμα πρέπει να εργάζονται 21 άτομα και υπηρετούν μόνο 4-5 εκ των οποίων οι τρεις με μπλοκάκι. Στον Ιατρικό Τομέα μας λείπουν 32 γιατροί για να μπορέσουν τα τμήματα να λειτουργούν σωστά.» τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων σημειώνοντας πως απομακρύνθηκε ο κίνδυνος του λουκέτου στην Μαιευτική Κλινική, χάρη στην στελέχωση με καινούργιους γιατρούς.
ΔΠΘ
Και επίσημα η διδασκαλία της Ποντιακής Διαλέκτου
Δημοσιεύθηκε επίσημα με ΦΕΚ η ίδρυση του «Εργαστηρίου Μελέτης, Καταγραφής και Διάσωσης της Ποντιακής Διαλέκτου» στο Τμήμα Γλώσσας Φιλολογίας Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών στην Κομοτηνή.

 

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Υιοθετεί την ταινία «Adoption» ο δήμος Κομοτηνής
«Η δημοτική αρχή επιλέγει ως επίσημο πολιτικό και διαδικτυακό σποτ του δήμου την ταινία του 1ου Γυμνασίου «Adoption »» ανακοίνωσε ο δήμαρχος συγχαίροντας τους υπεύθυνους καθηγητές, τον κο Νεοκλή Λεμονίδη και την κα Ειρήνη Πίτατζη, αλλά και τις μαθήτριες και τους μαθητές που συμμετείχαν στην δημιουργία της μικρού μήκους ταινίας. «Είναι μια ταινία με πολύ φαντασία, με πρωτότυπο σενάριο και μας δείχνει πώς πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα ζώα και ιδιαίτερα τα αδέσποτα.» τόνισε ο κος Γκαράνης.
50 μαθητές στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Ιάσμου
Με περισσότερα από πενήντα παιδιά θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Ιάσμου σύμφωνα με δηλώσεις στην ΕΡΤ Κομοτηνής του δημάρχου Οντέρ Μουμίν. «Νομίζω ότι ξεπερνούμε ακόμη και το δήμο Κομοτηνής που λειτουργεί με 40 παιδιά το Κοινωνικό Φροντιστήριο, εμείς θα λειτουργήσουμε με 52 παιδιά.» δήλωσε ο δήμαρχος ικανοποιημένος από την ανταπόκριση των παιδιών και των γονιών τους.

Πολιτισμός – Εκδηλώσεις
Συναυλία μουσικής δωματίου
«Απεικονίσεις» είναι ο τίτλος της συναυλίας μουσικής δωματίου για όμποε και έγχορδα που θα δοθεί την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, στις 8 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κύτταρο (πρώην ΡΕΞ). Η συναυλία εντάσσεται στον 3ο κύκλο Μουσικής δωματίου που οργανώνει η ΔΚΕΠΠΑΚ με καλλιτεχνικό διευθυντή τον κ. Δημήτρη Σβυντρίδη.

Κοινωνία
Το «αντίο» της ΕΣΗΕΜΘ στον Κλέαρχο Τσαουσίδη
Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης αποχαιρετά με οδύνη μια από τις πιο χαρακτηριστικές μορφές του δημοσιογραφικού κόσμου στη Βόρεια Ελλάδα, τον Κλέαρχο Τσαουσίδη, που πέθανε σε ηλικία 73 ετών. Η επαγγελματική διαδρομή του Κλέαρχου Τσαουσίδη άφησε βαθύ αποτύπωμα στην Ενημέρωση, όπως και η συνδικαλιστική του δράση μέσα από την Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ), από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), για την ίδρυση της οποίας πρωτοστάτησε ο ίδιος, και από τον ασφαλιστικό Οργανισμό ΕΔΟΕΑΠ.

Ανακοίνωση ΕΛΜΕ Ροδόπης για τον θάνατο εκπαιδευτικού
Συντετριμμένος ο εκπαιδευτικός κόσμος της Ροδόπης για την την απώλεια του εκπαιδευτικού Κωνσταντίνου Παπάζογλου. «Ο Κώστας υπηρέτησε για περισσότερα από 23 χρόνια ως εκπαιδευτικός της Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης με τις ειδικότητες της Πληροφορικής και της Φυσικής. Διετέλεσε για 4 χρόνια Υποδιευθυντής και 5 χρόνια Διευθυντής στο 3ο Γυμνάσιο Κομοτηνής.» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Ροδόπης. « Όλα αυτά τα χρόνια υπηρέτησε με αυταπάρνηση και αποτελεσματικότητα ως δάσκαλος και στέλεχος της εκπαίδευσης. Αγαπήθηκε από τους μαθητές του και από τους συναδέλφους του. Προσηνής και μειλίχιος υπήρξε η ήρεμη δύναμη που έδινε λύσεις και κατεύναζε τις εντάσεις.» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ροδόπης και σημειώνεται ότι «εκφράζει την οδύνη της και τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος. Αγαπητέ Κώστα, Καλό ταξίδι!»

Αθλητικά
Στα βήματα του Οδυσσέα περπάτησαν οι πεζοπόροι του ΔΡΟΜΕΑ ΘΡΑΚΗΣ
Μια ξεχωριστή εμπειρία έζησαν οι 90 συμμετέχοντες, από όλη την Θράκη, στην 5η πεζοπορική διαδρομή του ΔΡΟΜΕΑ, οι οποίοι επέλεξαν να γνωρίσουν την περιοχή της Μαρώνειας και των Πετρωτών και να ακολουθήσουν μια πορεία 12,5 περίπου χλμ ήπιας άσκησης, δίπλα στην θάλασσα, ανάμεσα σε ελιές και βράχους. Τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου γυναικών Μαρώνειας, η ΙΠΠΑΡΧΙΑ , με τα καλούδια τους καλωσόρισαν τους πεζοπόρους, κάτι που έκαναν με χαρά και ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος, ο Βουλευτής και πρώην Υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης, όπως και ο γνωστός Μαρωνίτης Κούλης Ταξιλδάρης, πρώην πρόεδρος του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής. Οι δύο πολιτικοί εξήραν την σημασία τέτοιων επισκέψεων ανάδειξης της περιοχής και προέτρεψαν τους πεζοπόρους, να επαναλάβουν σύντομα την όμορφη αυτή δράση. Ακολούθησαν επισκέψεις στο μουσείο της Μαρώνειας και στο ιστορικό δημοτικό σχολείο .

Αστυνομία
Τελετή παράδοσης –ανάληψης καθηκόντων
Πραγματοποιήθηκε χθες η τελετή παράδοσης – ανάληψης των καθηκόντων του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο Αστυνομικό Μέγαρο Κομοτηνής. Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Ταξίαρχος Πασχάλης Συριτούδης στο πλαίσιο της τελετής ανέλαβε τα καθήκοντα του από τον απερχόμενο Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Αντιστράτηγο ε.ο.θ. Νικόλαο Μενεξίδη.

 

Καιρός
Γενικά αίθριος ο καιρός αλλά από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Η ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πελάγη πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι τις μεσημβρινές ώρες σε νοτίων διευθύνσεων 4 με 6 με περαιτέρω ενίσχυση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/31KkPoC
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη