Κοροναϊός: Εφθασαν τους 1380 οι νεκροί στην Κίνα - 122 θύματα σε ένα 24ωρο

Κοροναϊός: Εφθασαν τους 1380 οι νεκροί στην Κίνα - 122 θύματα σε ένα 24ωρο

Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κοροναϊού καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες, καθώς σύμφωνα με την Εθνική επιτροπή υγείας, τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 ξεπερνούν τις 55.000.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών της επιδημίας του νέου κοροναϊού ανήλθε έτσι σε 1.380, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή υγείας.

Επιπλέον, εντοπίστηκαν σε όλη την ηπειρωτική Κίνα 5.090 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του COVID-19, γεγονός που αυξάνει σε 55.748 το σύνολο των κρουσμάτων.

Πέραν των 116 θανάτων που καταγράφηκαν στην επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο της επιδημίας, αναφέρθηκαν δύο θάνατοι στην επαρχία Χεϊλονγκτζιάνγκ και από ένας στις επαρχίες Ανχούι, Χενάν και Τσονγκτσίνγκ, κατά την Εθνική Επιτροπή Υγείας. 6.723 ασθενείς αποθεραπεύτηκαν και μπόρεσαν να λάβουν εξιτήριο από τα νοσοκομεία, κατά την ίδια πηγή.

Ραγδαία αύξηση των νεκρών μέσα σε μια ημέρα, πού οφείλεται

Ο εξαιρετικά ανησυχητικός νέος απολογισμός και τα νέα πειθαρχικά μέτρα τροφοδοτούν τη σεναριολογία κατά την οποία η βαρύτητα της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο COVID-19 πιθανόν είναι ακόμα και τώρα υποτιμημένη.

Η επαρχιακή επιτροπή υγείας της Χουμπέι, στην κεντρική Κίνα, ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέγραψε 242 νέους θανάτους εξαιτίας της επιδημίας χθες Τετάρτη. Αυτή ήταν μακράν η μεγαλύτερη αύξηση που έχει καταγραφεί μέσα σε 24 ώρες από το ξέσπασμά της τον Δεκέμβριο στην επαρχιακή πρωτεύουσα Ουχάν.

Η αλματώδης έκρηξη των κρουσμάτων ενδέχεται να οφείλεται στον ευρύτερο ορισμό της μόλυνσης. Στο εξής, όπως μεταδίδουν AFP-Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές, θα καταμετρώνται τα κρούσματα που έχουν «διαγνωστεί κλινικά».

Πλέον πιθανόν θα θεωρείται επαρκής μια ακτινογραφία των πνευμόνων για να επαληθεύεται η διάγνωση. Μέχρι τώρα, ήταν απαραίτητη η εξέταση νουκλεϊνικού οξέος. Ο τρόπος διάγνωσης πάντως δεν θα αλλάξει στις άλλες επαρχίες.

Οι αρχές δικαιολόγησαν τη νέα μέθοδο επικαλούμενες την «καλύτερη επίγνωση» της ασθένειας και των συμπτωμάτων της και τη βούλησή τους να χορηγείται ταχύτερα θεραπεία στους ανθρώπους που έχουν μολυνθεί.

«Σε μια επιδημία τέτοιου τύπου, υπάρχουν δύο μέθοδοι: είτε το ευρύ σάρωμα ώστε να εξασφαλίζεται πως κανένας ασθενής δεν θα περάσει τα δίχτυα, ή μια πολύ πιο συγκεκριμένη σειρά εξετάσεων», που όμως παίρνει περισσότερο χρόνο, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Κεντάρο Ιουάτα, καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Κόμπε (Ιαπωνία), ειδικός στις μολυσματικές ασθένειες.

Χιλιάδες κλήσεις

Οι τηλεφωνικές γραμμές βοήθειας εντάσσονται στα σχέδια της κυβέρνησης της Κίνας για την αντιμετώπιση των ψυχολογικών επιπτώσεων των ιατρικών εκτάκτων καταστάσεων, μια στρατηγική που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά μετά τον σεισμό στην επαρχία Σέτσουαν το 2008, από τον οποίο σκοτώθηκαν ή αγνοούνται 87.150 άνθρωποι.

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε ότι σε όλη την Κίνα λειτουργούν περισσότερες από 300 τηλεφωνικές γραμμές παροχής βοήθειας, οι οποίες προσφέρουν συμβουλές ψυχικής υγείας και υποστηρίζονται από τα τμήματα Ψυχολογίας πανεπιστημίων και μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Ο Σου Ουάνγκ, ένας ψυχοθεραπευτής του πανεπιστημίου Τσινγκουά που συνεργάζεται με την επίσημη γραμμή παροχής βοήθειας της πόλης του Πεκίνου, εξήγησε ότι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν είναι να ξεχωρίζουν ποιοι από τους καλούντες έχουν όντως συμπτώματα του νέου κοροναϊού και ποιοι απλώς πάσχουν από άγχος.

Μια ομάδα εθελοντών με περισσότερους από 400 ψυχολόγους, που ονομάζεται «Yong Xin Kang Du» (Χρησιμοποίησε την καρδιά για να καταπολεμήσεις τον ιό) επικεντρώνεται στην παροχή βοήθειας στους εξουθενωμένους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας στην πόλη Ουχάν, επίκεντρο της επιδημίας.

«Μας αφήνουν μηνύματα στα οποία λένε ότι είναι εξουθενωμένοι, τρομαγμένοι», επεσήμανε ο Ερ. «Οι γιατροί δεν γνωρίζουν αν θα μολυνθούν ή αν οι συνάδελφοί τους θα μολυνθούν, και δεν γνωρίζουν τον ρυθμό μετάδοσης της επιδημίας».



via Ειδησεις https://ift.tt/39wrLZ3
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη