Απεργία 18/2: Ποιοι απεργούν για το νέο Ασφαλιστικό

Απεργία 18/2: Ποιοι απεργούν για το νέο Ασφαλιστικό

Απεργία 18 Φεβρουαρίου: Μετά την ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ του ΠΑΜΕ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας για την κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 18 Φεβρουαρίου ενάντια στο σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό τα εργατικά κέντρα όλης της χώρας το ένα μετά το άλλο ανακοινώνουν την συμμετοχή τους. Το Dikaiologitika News σας παρουσιάζουν αναλυτικά όλους όσοι θα πάρουν μέρος στην απεργία.

Παράλληλα και διάφορα σωματεία όπως αυτό των οικοδομών ανακοίνωσαν την συμμετοχή τους ενώ και τα υπόλοιπα σωματεία συνεδριάζουν όλες αυτές τις ημέρες για την συμμετοχή τους.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ υποστηρίζει ότι με το νέο νόμο «διατηρούνται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 για όλους ή στα 62 με 40 χρόνια υπηρεσίας, που ψηφίστηκαν με το Ν. 4336/15 (τρίτο μνημόνιο), ενώ διατηρούνται και τα ποσοστά αναπλήρωσης του νόμου Κατρούγκαλου, ιδιαίτερα για όσους έχουν, μέχρι 30 χρόνια υπηρεσίας.

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 18 Φεβρουαρίου κατά του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου αποφάσισε και το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Αθήνας καλώντας μάλιστα τα σωματεία να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση, προκειμένου να εμποδίσουν τον κυβερνητικό σχεδιασμό που θέλει να ρίξει ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση.

Από την πλευρά του το Σωματείο Οικοδομών καταγγέλλει ότι είναι ψέματα ότι οι συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις στις συντάξεις τους. "Κάποια πολύ λίγα ψίχουλα, ελάχιστα, μπροστά σε όσα έχουν αρπάξει όλες οι κυβερνήσεις από τις συντάξεις, θα δοθούν, και μάλιστα σε πέντε δόσεις, σε πάρα πολύ λίγους και συγκεκριμένα σε όσους έχουν από 9.000 – 12.000 ένσημα".

Ναυτεργάτες

Σύσκεψη την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιήσει το ναυτεργατικό σωματείο ΠΕΜΕΝ για να αποφασίσει για την συμμετοχή της στην απεργία στις 18 Φεβρουαρίου.
" Η επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση είναι χωρίς ημερομηνία λήξης, θα θυσιάζεται διαρκώς, όπως και το σύνολο των δικαιωμάτων των ναυτεργατών, των εργαζομένων, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των βιομηχάνων" αναφέρουν σε ανακοίνωση τους.

«Χειρόφρενο» τραβούν τα τρόλεϊ την επόμενη εβδομάδα

Ειδικότερα, τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία, την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου, από κοινού με τα εργατικά κέντρα και τα συνδικάτα, ενάντια στο νέο πολυνομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, αποφάσισε η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ.

Σε ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι επισημαίνουν, μεταξύ άλλων, ότι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο «ιδιωτικοποιεί την κοινωνική ασφάλιση και σπρώχνει χιλιάδες νέους εργαζόμενους στα ιδιωτικά ξένα κεφάλαια. Η ασφάλεια και η υγεία των εργαζομένων δεν μπορεί να είναι "κόστος" ούτε τζόγος. Ζητάμε να επιστραφούν άμεσα τα κλεμμένα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων».

Συγκεντρώσεις Π.Α.ΜΕ

Οι συγκεντρώσεις στην Αττική

Αθήνα – Προπύλαια στις 6:30 μ.μ.: Συνδικάτα Εργαζομένων στα Τρόφιμα – Ποτά, στο Φάρμακο, στο Μέταλλο, στον Ιματισμό – Δέρμα, Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, Συνδικάτο Εργαζομένων στον Τουρισμό – Επισιτισμό, ΣΕΤΗΠ, Σωματείο εργαζομένων στο Ξύλο, Σωματείο εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό, Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, το Σωματείο Εργαζομένων Ξενοδοχείου Stanley, τα Σωματεία λογιστών, ιδιωτικών υπαλλήλων και καθαριστριών Αθήνας, Σωματείο εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση «ο Βύρωνας», Σωματείο εργαζομένων στην ιδιωτική Υγεία, Σωματεία εργαζομένων στους Δήμους Καισαριανής και Ηλιούπολης, Σωματεία του Δημόσιου, η ΟΒΣΑ, η Ένωση Βιοτεχνών Μετάλλου Αττικής (ΕΒΜΑ) και ο Σύλλογος επαγγελματιών της Α' Αθήνας, Φοιτητικοί Σύλλογοι, Σύλλογοι γυναικών της ΟΓΕ και Σύλλογοι συνταξιούχων, μαζικοί φορείς της Α' Αθήνας, του Γαλατσίου και του Ανατολικού τομέα της Αθήνας.

Πειραιάς – Πλατεία Κοραή, στις 6:30 μ.μ.: Ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ, Σωματείο Εργαζομένων στην COSCO (ΕΝΕΔΕΠ), Συνδικάτο Χημικής Βιομηχανίας, Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής – παράρτημα Πειραιά, Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων – Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πειραιά, Παραρτήματα Πειραιά των Συνδικάτων Οικοδόμων, Τουρισμού – Επισιτισμού, Λογιστών, Σωματείο εργαζομένων στην ιδιωτική Υγεία Πειραιά, Σωματείο Καθαριστριών Πειραιά, Σωματεία Εργαζομένων Δήμων Περάματος και Κορυδαλλού, Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής – Παράρτημα Πειραιά, Σύλλογοι γυναικών της ΟΓΕ και Σύλλογοι συνταξιούχων του Πειραιά.

Ελευσίνα – Πλατεία Ηρώων, στις 6.30 μ.μ.: Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων – Ιδιωτικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής, Κλαδικό Συνδικάτο Ενέργειας, Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής – Παράρτημα «Θριασίου», Σωματείο ΟΤΑ Μάνδρας – Ελευσίνας – Ασπροπύργου, Σωματείο Εργαζομένων στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο, Σύλλογοι γυναικών της ΟΓΕ και Σύλλογοι συνταξιούχων του «Θριασίου». (Για τη συγκέντρωση δρομολογούνται πούλμαν).



via Ειδησεις https://ift.tt/2wiatAM
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη