Πρόβλεψη-σοκ για τον κορονοϊό: Μπορεί να προσβάλει το 60% του πληθυσμού αν δεν ελεγχθεί

Μια σοκαριστική πρόβλεψει έκανε μέσω της Guardian επιδημιολόγος δημόσιας υγείας του Χονγκ Κονγκ. Η επιδημία του νέου κορονοϊού 2019-nCoV μπορεί να εξαπλωθεί στα δύο τρίτα του παγκόσμιου πληθυσμού αν δεν ελεγχθεί.

Επειτα από την πρόσφατη παραδοχή του γενικού διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αμπχανόμ Γκεμπρεγέσιους ότι «δεν βλέπουμε ίσως παρά την κορυφή του παγόβουνου», ο καθηγητής Γκάμπριελ Λουνγκ (Gabriel Leung) επικεφαλής του τμήματος Ιατρικής Δημόσιας Υγείας στο Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ δήλωσε στην βρετανική εφημερίδα ότι το σημαντικότερο θέμα είναι ο υπολογισμός του μεγέθους και του σχήματος του παγόβουνου.

Από την στιγμή που οι περισσότεροι ειδικοί θεωρούν ότι κάθε άτομο που έχει μολυνθεί μπορεί να μεταδώσει τον ιό σε 2,5 άλλους ανθρώπους, αυτό ανεβάζει το ποσοστό του κινδύνου μετάδοσης σε 60%-80%.

Ακόμη και αν το ποσοστό θνησιμότητας τοποθετηθεί στο 1%, δεδομένου ότι στις παρούσες επίσημες εκτιμήσεις δεν υπολογίζονται τα ηπιότερα κρούσματα της νόσου, οι θάνατοι θα ανέλθουν σε τεράστιους αριθμούς.

Ο Γκάμπριελ Λουνγκ, που κατευθύνεται προς την έδρα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Γενεύη, θα προειδοποιήσει κατά την διάρκεια συνάντησης εμπειρογνωμόνων ότι το πρώτο θέμα που τίθεται είναι η κλίμακα εξάπλωσης της παγκόσμιας επιδημίας και το δεύτερο να γίνουν εκτιμήσεις για την αποτελεσματικότητα των δραστικών μέτρων που έχει λάβει η Κίνα για την ανάσχεση της επιδημίας, διότι, αν αποδειχθούν επιτυχή, και άλλες χώρες θα πρέπει να σκεφτούν τα υιοθετήσουν.

Πηγή: The Guardian, ΑΠΕ



via Press24.gr https://ift.tt/31Kq9rZ
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη