Κορονοϊός: Με πάνες ακράτειας γιατροί και νοσηλευτές στην Ουχάν - Δεν κάνουν ούτε διάλειμμα

Ενδεικτική της απελπιστικής κατάστασης που επικρατεί στην Ουχάν, απ' όπου ξεκίνησαν τα κρούσματα του κορονοϊού, είναι η είδηση που μεταδίδει η Washington Post.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό στην κινεζική πόλη των 11 εκατομμυρίων κατοίκων, αναγκάζονται να φορούν πάνες ακράτειας για ενήλικες, καθώς δεν προλαβαίνουν να πάνε στην τουαλέτα, εξαιτίας του φόρτου εργασίας.

Η εφημερίδα αναφέρει πάντως, πως αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος. Ένας δεύτερος, είναι ότι φοβούνται μήπως σκίσουν τις προστατευτικές στολές τους, δεδομένου ότι υπάρχει έλλειψη και πιθανόν να μη μπορέσουν να τις αντικαταστήσουν.

Η Ουχάν παραμένει αποκλεισμένη εδώ και 11 ημέρες. Ταυτόχρονα, ακόμη 56 εκατομμύρια άνθρωποι σε 18 πόλεις είναι αυτή τη στιγμή αποκλεισμένοι καθώς ο ιός έχει σκοτώσει 361 ανθρώπους στη χώρα.

Στο μεταξύ, βίντεο και φωτογραφίες δείχνουν το προσωπικό των νοσοκομείων να δίνει μάχη να περιθάλψει τους ασθενείς που συρρέουν μαζικά στα κατάμεστα νοσοκομεία.

Ένα βίντεο, η αυθεντικότητα του οποίου δεν έχει επιβεβαιωθεί και το οποίο φέρεται να τράβηξε μια νοσοκόμα σε νοσοκομείο της Ουχάν, δείχνει διαδρόμους γεμάτους ασθενείς και το προσωπικό του νοσοκομείου -ντυμένο με προστατευτική στολή- να περνάει πάνω από τρία πτώματα. Η ίδια η νοσηλεύτρια έγραψε ότι το προσωπικό και οι ασθενείς "έμειναν" με τα πτώματα, τα οποία είναι καλυμμένα με λευκά σεντόνια, επειδή δεν υπήρχε κάποιος διαθέσιμος να τα απομακρύνει.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ένας ειδικός λοιμωξιολόγος πέθανε από ανακοπή ενώ θεράπευε ασθενείς, ενώ μία νοσοκόμα επτά μηνών έγκυος που πήγε στη δουλειά της για να βοηθήσει στη θεραπεία των μολυσμένων από τον κοροναϊό ασθενών κατέληξε να μολυνθεί και η ίδια.

This video was titled.

Off to #Wuhan 33.#coronavirus pic.twitter.com/relXQ37JBN

— Darren of Plymouth 🇬🇧 (@DarrenPlymouth) February 2, 2020
ΠΗΓΗ: The Washington Post, The Sun, ΑΠΕ-ΜΠΕ



via Press24.gr https://ift.tt/2ujAleX
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη