Κουμουτσάκος: Κάρτα εισόδου - εξόδου στα νέα κλειστά κέντρα για τους πρόσφυγες

Κουμουτσάκος: Κάρτα εισόδου - εξόδου στα νέα κλειστά κέντρα για τους πρόσφυγες

Ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργος Κουμουτσάκος έδωσε από τη Βουλή  διευκρινίσεις για τον τρόπο λειτουργίας των κλειστών κέντρων προσφύγων και μεταναστών στα νησιά, τονίζοντας ότι η είσοδος και η έξοδος σε αυτά θα γίνεται αυστηρά με κάρτα, ενώ το βράδυ θα κλείνει.

 

Ο κ. Κουμουτσάκος υπεραμύνθηκε της λειτουργίας των κλειστών κέντρων, τονίζοντας ότι η λύση που δίνεται σέβεται τόσο τα ανθρώπινα δικαιώματα όσο και τις ανασφάλειες των πολιτών, ενώ απαντώντας στις επικρίσεις που δέχτηκε από την αντιπολίτευση χαρακτήρισε αναγκαίο το μέτρο της επίταξης καθώς όπως είπε, οι υφιστάμενοι δημόσιοι χώροι δεν ήταν ικανοποιητικοί.

Παράλληλα, έκανε λόγο για εξαντλητικό διάλογο που έγινε με τους δημάρχους νησιών που έχουν αυξημένες προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές και έκανε γνωστό ότι το επόμενο διάστημα θα γίνει και συνάντηση μαζί τους ώστε να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Κουμουτσάκος η μεταναστευτική πολιτική της σημερινής κυβέρνησης βασίζεται στα 6 Έψιλον:

1.Ενίσχυση ελέγχου συνόρων

2.Επιστροφές

3.Επιτάχυνση διαδικασιών ασύλου

4.Έλεγχος ΜΚΟ

5.Επιτηρούμενα αυστηρά κέντρα με κλειστές δομές

6.Ευρώπη και διεθνοποίηση

«Προφανώς δεν είναι φυλακές τα κλειστά κέντρα υποδοχής μεταναστών και προσφύγων. Δίνουμε λύση στο πρόβλημα με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά και ακούγοντας τις ανησυχίες και την ανασφάλεια της κοινωνίας που υποδέχτηκαν και στήριξαν τους μετανάστες και τους πρόσφυγες», είπε ο κ. Κουμουτσάκος ενώ απέδωσε τις αντιδράσεις για την λειτουργία κλειστών κέντρων «στη μεταναστευτική κόπωση που υπάρχει στα νησιά».

Ο κ. Κουμουτσάκος υπογράμμισε ακόμα ότι σε κλειστό κέντρο θα παραμένουν και αυτοί που φθάνουν στη χώρα, για ένα χρονικό διάστημα 25 ημερών, όπως προβλέπεται από τις ευρωπαϊκές νόρμες και θα επιτηρείται αυστηρά η είσοδος και έξοδος τους με κάρτα ενώ το βράδυ θα κλείνει 100%.



via Ειδησεις https://ift.tt/2vrG0zV
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη