Κοινή ανακοίνωση για την ΛΑΡΚΟ των Υπευθύνων του Κινήματος Αλλαγής, Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γ. Αρβανιτίδη & Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γ. Μουλκιώτη

ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΚΟ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ

Η Κυβέρνηση φέρνει με τροπολογία στη Βουλή ρύθμιση για την ειδική εκκαθάριση της ΛΑΡΚΟ χωρίς να διασφαλίζει τη βιωσιμότητα της εταιρείας και αφήνοντας ανοιχτό παράθυρο για την υποχρεωτική πτώχευσή της με πώληση σημαντικού μέρους του ενεργητικού της εταιρείας.
Το Κίνημα Αλλαγής είχε εγκαίρως προειδοποιήσει τις ηγεσίες των αρμόδιων Υπουργείων και κατόπιν συναντήσεων με το Σωματείο των Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ είχε τοποθετηθεί ότι η λύση θα πρέπει να αναζητηθεί σε επενδυτή ο οποίος θα παρουσιάσει αναπτυξιακό και επενδυτικό πλάνο με συγκεκριμένες δεσμεύσεις για:
-           Την απασχόληση και τις θέσεις εργασίας.
-           Την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου. 
-           Την σημαντικότητα της εταιρείας για την εθνική οικονομία και τις τοπικές κοινωνίες των περιοχών που δραστηριοποιείται.   
-           Τα συμφέροντα της ΔΕΗ που είναι μέτοχος κατά 11,45%.
-           Την προστασία του περιβάλλοντος με τις αντίστοιχες επενδύσεις.
Επειδή μάλιστα το προσεχές χρονικό διάστημα αναμένεται αύξηση της τιμής και της ζήτησης του Νικελίου λόγω της χρήσης του σε συσσωρευτές ηλεκτρικής ενέργειας είχαμε προτείνει επίσης:
  • Την αντιμετώπιση του χρέους προς τη ΔΕΗ με ρήτρα διακύμανσης της τιμής του Νικελίου.
  • Την ορθολογικοποίηση των παραγωγικών διαδικασιών. 
  • Την αναβάθμιση της ποιότητας του μεταλλεύματος και αξιοποίηση του λατερίτη (πυρομεταλλουργεία).
Δυστυχώς η Κυβέρνηση της Ν.Δ. επιμένει σε λύσεις που οδηγούν σε αδιέξοδα, ακολουθώντας λάθη και παραλείψεις του δικού της κακού παρελθόντος.



via ORCHOMENOS-PRESS https://ift.tt/2UJ2S8n
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη