Χαρίτων Μπεκιάρης: Τα σύννεφα της θλίψης

Χαρίτων Μπεκιάρης

H Ianos αίθουσα τέχνης παρουσιάζει έκθεση με τα δεκαέξι έργα που φιλοτέχνησε ο ζωγράφος Χαρίτων Μπεκιάρης για να ντύσει εικαστικά το ερωτικό παραμύθι για μεγάλους του Παρασκευά Καρασούλου «Τα σύννεφα της θλίψης».
Ο δεύτερος τόμος των Ιστοριών για να μη λείπεις όσο θα λείπεις με τίτλο Τα σύννεφα της θλίψης, αφηγείται την προσπάθεια που καταβάλει ο Αγαπημένος προκειμένου να αποσυρθούν τα σύννεφα της θλίψης από το σπίτι, δηλαδή την καρδιά του Αγαπημένου του. Καθώς ο Αγαπημένος νιώθει την απειλή της θλίψης να μεγαλώνει και τη σκιά της να γίνεται τρομακτικά επίβουλη για τον Αγαπημένο του, αποφασίζει να ζητήσει τη συμβουλή και βοήθεια του Κυπαρισσιού, του Μεγάλου Δέντρου της Γνώσης, που ζει αιώνες τώρα στον Κήπο των Ευχών.
Χαρίτων ΜπεκιάρηςΤο Κυπαρίσσι θα του προτείνει τον τρόπο να διώξει τα σύννεφα από τον ουρανό του Αγαπημένου του: πρέπει μέσα σε επτά ώρες να φυτέψει επτά τριανταφυλλιές στον Κήπο, καθεμιά αφιερωμένη και σε μια ευχή προς τον Αγαπημένο του, που να μπορεί να την υπερασπιστεί μόνο η δύναμη της αγάπης του. Όπως συμβαίνει όμως πάντα, τα εμπόδια που θα συναντήσει ο Αγαπημένος στο δρόμο της επιθυμίας του, δεν είναι παρά προκλήσεις που απαιτούν την απόδειξη της δύναμης της . Και για εκείνον και για τον Αγαπημένο του. Οι ιστορίες για να μην λείπεις όσο θα λείπεις του Παρασκευά Καρασούλου , είναι ερωτικά παραμύθια για μεγάλους. Είναι λόγοι παρηγορητικοί αλλά και παρότρυνσης στην επανάκτηση της δύναμης της επιθυμίας και του έρωτα. Ιστορούν τον τρόπο που ζει ο Αγαπημένος την απουσία του Αγαπημένου του, αλλά κυρίως αφηγούνται την παρουσία του έρωτά τους. Χαρίτων Μπεκιάρης
Στα σύννεφα της θλίψης ( δεύτερο τόμο από τους επτά που πρόκειται να κυκλοφορήσουν και που καθένας πρόκειται να εικονογραφηθεί από διαφορετικό εικαστικό, ο ζωγράφος Χαρίτωνας Μπεκιάρης έντυσε την αφήγηση με δεκαέξι πρωτότυπα έργα, ζωντανεύοντας εικαστικά το μύθο της. Παράδοξα ζευγάρια πλασμένα με τον υπερβατικό εικονολογικά τρόπο που τα οραματίστηκε ο καλλιτέχνης, συναντιούνται σε απόκοσμα στιγμιότυπα που ακροβατούν μεταξύ της πραγματικότητας και του ονείρου. Πλασμένα με σχεδιαστική δεινότητα, φορμαλιστική πρωτογένεια και διάφανο επιδέξιο χρωστήρα, τα υβριδικά πλάσματα του Χαρίτωνα Μπεκιάρη, αναποφάσιστα μεταξύ σκότους και φωτός, κατοικούν στα σύννεφα της θλίψης του Παρασκευά Καρασούλου, πλέοντας σε μια συμπαντική νέα μυθοπλασία. Το σχεδιασμό της έκδοσης επιμελήθηκε ο Ανδρέας Γεωργιάδης.

Event Information
Ianos Αίθουσα Τέχνης, Σταδίου 24, Αθήνα
Εγκαίνια: Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου, 20.30
Διάρκεια έκθεσης: 11 Φεβρουαρίου – 28 Μαρτίου 2020
Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 09.00-21.00 Σάββατο: 09.00 – 18.00 Είσοδος ελεύθερη
Πληροφορίες: 210-3217917, www.ianos.gr

The post Χαρίτων Μπεκιάρης: Τα σύννεφα της θλίψης appeared first on Art22.



from Art22 https://ift.tt/2HfCaMU
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη