Το πρώτο κλικ από τις «Καρέκλες» με Γερασιμίδου - Ξένο σε σκηνοθεσία Δαμάτη

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Πρώτος... πρόδωσα πως οι εξαιρετικοί Ελένη Γερασιμίδου - Αντώνης Ξένος ετοιμάζουν για το «Από Κοινού Θέατρό» τους τις «Καρέκλες» του Ιονέσκο με σκηνοθέτη τον έμπειρο Κοραή Δαμάτη και πρώτος τώρα «ανεβάζω» την πρώτη φωτογραφία από τις φιλόδοξη δουλειά που θα ξεκινήσει στις 22 Φεβρουαρίου! Λάβε θέσεις!

Ο 'αρνητής' Ιονέσκο,… η παρουσία πάνω στη σκηνή ανθρώπων με σάρκα και οστά με έφερνε σε δύσκολη θέση, μου προξενούσε αμηχανία…, παρά την αντιπάθειά του για το θέατρο, έφτασε να γίνει από τους επιφανέστερους εκπροσώπους του Θεάτρου του Παραλόγου. Η κωμικοτραγική απαισιοδοξία του διατρέχει όλα του τα έργα εμμένοντας στα πιστεύω του για την ματαιότητα της ανθρώπινης ύπαρξης, για την φλύαρη κενότητα των καθώς πρέπει συζητήσεων της μπουρζουαζίας, για τις αφόρητες κοινοτοπίες, για τα κουραστικά και επαναλαμβανόμενα κλισέ καταλήγοντας εν τέλει, στην αδυναμία των ανθρώπων για πραγματική επικοινωνία, φιμωμένοι απ' το φόβο της εξουσίας κι απ' την περιθωριοποίηση και έκπτωση του Λόγου.

Στις Καρέκλες, οι δύο ηλικιωμένοι περιπλανιούνται στο μη πραγματικό, σε μια ασυναρτησία λόγου και σκέψεων, μαζί με τις τύψεις τους και τις αποτυχίες τους, μαζί με τον πόνο τους που φτάνει στα όρια του γελοίου, περιμένοντας με αγωνία τον ερχομό των καλεσμένων που δεν έρχονται, και ενός ομιλητή που θα μεταφέρει τον μεσσιανικό τους μήνυμα, αλλά που φτάνοντας διαπιστώνουμε ότι δεν μπορεί να αρθρώσει λόγο.

Μέσα στην αφόρητη μοναξιά τους, θυμούνται, πονάνε, αναρωτιούνται, θλίβονται, τρομάζουν, γελάνε και ονειρεύονται, επιμένοντας σε μια κατασκευασμένη ζωή χωρίς προοπτική, χωρίς αύριο.

«Το θέμα του έργου δεν είναι το μήνυμα…αλλά η απουσία των ανθρώπων… η απουσία του Θεού, η απουσία της ύλης, το μη πραγματικό του κόσμου…»

(Ευγένιος Ιονέσκο για τις «Καρέκλες»)

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Σκηνοθεσία: Κοραής Δαμάτης

Σκηνικά-κοστούμια: Κώστας Βελινόπουλος

Ερμηνεύουν: Ελένη Γερασιμίδου- Αντώνης Ξένος

Φωτογραφία: Δημήτρης Λυκουρέζος

Παραστάσεις: κάθε Σάββατο στις 21:00 & Κυριακή στις 20:00

Από 22 Φεβρουαρίου ως 12 Απριλίου

Διάρκεια παράστασης: 70΄via Press24.gr https://ift.tt/3bAemRx
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.