Ομόνοια: Σε εξέλιξη η ανάπλαση της πλατείας - Επιστρέφει το συντριβάνι - ΦΩΤΟ

Σε λίγες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί η ανάπλαση της πλατείας Ομονοίας, όπου κυρίαρχο θα είναι το συντριβάνι που θα την κοσμεί.

Ήδη έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτησή του και έχει διάμετρο 30 μέτρων. Διαθέτει 13 πίδακες και 188 δέσμες νερού, αλλά και 90 υποβρύχιους προβολείς.

Σε ιστό θα υπάρχει τοποθετημένο ένα ανεμόμετρο, που θα ενημερώνει την κεντρική μονάδα ελέγχου να μειώνει το ύψος των πιδάκων όταν η ταχύτητα του ανέμου θα ξεπερνά κάποια όρια.

Το πρώτο σιντριβάνι τοποθετήθηκε στην πλατεία Ομονοίας το 1960, ενώ αργότερα, το 1990, προστέθηκε και ο «Δρομέας», το γλυπτό που φιλοτέχνησε ο Κώστας Βαρώτσος από σίδερο και γυαλί.

Το γλυπτό αυτό, ωστόσο, μεταφέρθηκε αργότερα απέναντι από το Χίλτον, ενώ η Ομόνοια σταμάτησε λίγο πριν από την Ολυμπιάδα του 2004 να είναι κυκλικός κόμβος με τη δημιουργία της σύνδεσης Πανεπιστημίου-Αγίου Κωνσταντίνου.

Το σιντριβάνι τότε απομακρύνθηκε από την πλατεία, η οποία δεν άρεσε στους Αθηναίους λόγω του έντονου στοιχείου του τσιμέντου. Πλέον η πλατεία, οι εργασίες στην οποία αναμένεται να ολοκληρωθούν στα μέσα Φεβρουαρίου, θα θυμίζει κάτι από την παλιά Αθήνα.



via Press24.gr https://ift.tt/36NWK1g
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη