Βερολίνο υπέρ 'Αγκυρας: Να σταματήσουν οι επιθέσεις στην Ιντλίμπ

Βερολίνο υπέρ 'Αγκυρας: Να σταματήσουν οι επιθέσεις στην Ιντλίμπ

Το Βερολίνο, διά του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών, παρενέβη υπέρ της τουρκικής κυβέρνησης στο συριακό. 

 «Οι επιθέσεις στην Ιντλίμπ (στη βορειοδυτική Συρία) πρέπει να σταματήσουν» τόνισε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μαας, αναφερόμενος στη συριακή προέλαση. «Η Ρωσία πρέπει να ασκήσει την επιρροή της στο καθεστώς, χρειαζόμαστε μια πολιτική λύση, καθώς είναι αφόρητο το γεγονός ότι ο πόλεμος συνεχίζεται εις βάρος του άμαχου πληθυσμού» πρόσθεσε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας. 

Αλλά το Βερολίνο τηρεί φιλοτουρκική στάση και στο λιβυκό ζήτημα. Ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών ξεκαθάρισε προ ημερών ότι στη νέα διάσκεψη για τη Λιβύη που θα διεξαχθεί στο Μόναχο, θα συμμετάσχουν και πάλι μόνο οι υπουργοί Εξωτερικών των κρατών που είχαν μετάσχει στην προηγούμενη διάσκεψη στο Βερολίνου πριν από περίπου ένα μήνα, δηλαδή η Αθήνα θα μείνει εκτός διάσκεψης. 



via Ειδησεις https://ift.tt/2SJiZ3c
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη