Ομόφωνο ψήφισμα της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας για τη Λάρκο

Με ομόφωνο ψήφισμά της η ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας για τη μεταλλευτική εταιρεία ΛΑΡΚΟ τονίζει ότι αποτελεί κομβική εταιρεία για την εθνική και περιφερειακή οικονομία. Η ΠΕΔ  ζητά να μην υπαχθεί η ΛΑΡΚΟ σε καθεστώς εκκαθάρισης και πτώχευσης. Αντιθέτως να αναδειχθεί και διατηρηθεί ο εθνικής σημασίας και ο δημοσίου συμφέροντος χαρακτήρας της με:
1. Επενδύσεις για τη λειτουργία των μεταλλείων και τον εκσυγχρονισμό του εργοστασίου της, ώστε να καταστεί ανταγωνιστική και να παραμείνει παραγωγική και εξαγωγική.
2. Λήψη μέτρων για την περαιτέρω ανάπτυξή της με την κατασκευή μονάδας ανοξείδωτου χάλυβα, ώστε να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα.
III. Να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και τα κεκτημένα δικαιώματα των εργαζομένων με την υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας, ώστε να μην ανατραπεί βίαια ο οικονομικός και οικογενειακός προγραμματισμός των 1.200 εργατοϋπαλλήλων.
IV. Να ληφθεί αυξημένη μέριμνα για την ασφάλεια και υγιεινή των εργαζομένων, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον τα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα.
V. Να γίνουν επενδύσεις περιορισμού της περιβαλλοντικής ρύπανσης.
VI. Να μειωθεί το κόστος ενέργειας που αποτελεί βασικό κομμάτι του κόστους παραγωγής με την κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου.
«Προς την κατεύθυνση αυτή, υπογραμμίζει στο ψήφισμά της η ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, θεωρείται αναγκαία η συνεργασία μεταξύ των αρμόδιων υπουργείων, των εργαζομένων και των τοπικών κοινωνιών. Η συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με όποιον τρόπο της ζητηθεί, θα πρέπει να θεωρείται αυτονόητη".
Το ψήφισμα αυτό στάλθηκε στον πρωθυπουργό και συναρμόδιους υπουργούς καθώς και στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, τα επιμελητήρια και σε όλους τους δημάρχους της περιοχής.



via ΘΗΒΑ REAL NEWS https://ift.tt/2vYzTU1
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη