Οργή στην Ουκρανία: Βουλευτής πρότεινε σε συνταξιούχο να πωλήσει τον σκύλο της για να πληρώσει λογαριασμό

Κατακραυγή έχει προκαλέσει στην Ουκρανία η αποκάλυψη ότι ένας Ουκρανός βουλευτής πρότεινε σε μία συνταξιούχο να πωλήσει τον σκύλο της... για να πληρώσει τον λογαριασμό φυσικού αερίου.

Η Λιουμπόφ Κολιούτσα, που διαμένει σε ένα χωριό στην κεντρική Ουκρανία, παρενέβη την Παρασκευή τηλεφωνικά σε ένα τηλεοπτικό τοκ σόου για να διαμαρτυρηθεί για τις υψηλές χρεώσεις στο φυσικό αέριο σε αντίθεση με τη χαμηλή σύνταξή της των 2.000 γρίβνα (72 ευρώ).

Απαντώντας, ο 25χρονος βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Γεβγκένι Μπράγκαρ, πρότεινε στη συνταξιούχο να «πωλήσει» το σκυλί της «ράτσας» για να «πληρώσει» χωρίς άγχος τους λογαριασμούς της.

Η δήλωση αυτή προκάλεσε οργή στην Ουκρανία, ακόμα και μεταξύ των συναδέλφων του βουλευτή, για τον πρόσθετο λόγο ότι, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψαν ΜΜΕ, το σκυλί της Λιουμπόφ Κολιούτσα, ο «Τσάρικ» («Μπάλα» στα ελληνικά) ήταν μεγάλης ηλικίας και τυφλός.

Έντονη ήταν και η αντίδραση στα social media. «Γεβγκένι Μπράγκαρ, είσαι βλάκας» έγραψε στο Facebook ο Γκέο Λέρος, ένας άλλος βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος. Στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, οι χρήστες ανήρτησαν ο ένας μετά τον άλλο φωτογραφίες από τα κατοικίδιά τους με την υπόσχεση να μην τα πωλήσουν. «Χάθηκε σκύλος. Μοιάζει με 100-150 κυβικά μέτρα φυσικού αερίου» γράφει με σκωπτική διάθεση ένας χρήστης.

Μετά τον σάλο, ο βουλευτής ζήτησε συγγνώμη μέσω Facebook. «Είμαι νέος στην πολιτική και δεν έχω ακόμη μάθει να απαντάω σε λεπτά ζητήματα» υποστήριξε. Επιπλέον, τηλεφώνησε στην Κολιούτσα για να της ζητήσει προσωπικά συγγνώμη.

Η συνταξιούχος είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο: «Τον συγχώρεσα, είναι πάρα πολύ νέος».

Η υπόθεση έφθασε έως την προεδρία, με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι να δίνει εντολή στην κυβέρνησή του να εξετάσει την υπόθεση μετά την «κυνική» δήλωση του βουλευτή, είπε σήμερα στο AFP η εκπρόσωπος τύπου του Ιουλία Μέντελ.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕvia Press24.gr https://ift.tt/3b8Nrfv
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.