Έκθεση Φωτογραφίας «Οι Δελφοί πέρα από τα αρχαία»






Δελτίο Τύπου04 Φεβρουαρίου 2020


Η έκθεση που αποτελεί επιστέγασμα σεμιναρίου με τον ίδιο τίτλο που διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Κέντρο και παρέδωσε ο Πλάτων Ριβέλλης σε συνολικά 80 φωτογράφους το τετραήμερο 7-10 Ιουνίου 2019 στους Δελφούς, έρχεται και στην Αθήνα στο φιλόξενο "Σπίτι της Κύπρου". Με χαρά σας προσκαλούμε στα εγκαίνια που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020 στις 20:00.
Οι φωτογραφίες εκτέθηκαν για πρώτη φορά στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών τον Οκτώβριο του 2019.

Οι φωτογραφικές συναντήσεις των Δελφών έκλεισαν ήδη τέσσερα χρόνια. Από τον Μάιο του 2016 το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών σε συνεργασία με τον Φωτογραφικό Κύκλο διοργανώνει κάθε χρόνο ένα τετραήμερο σεμινάριο φωτογραφίας με εισηγητή τον υπογράφοντα που τυχαίνει να είναι και πρόεδρος του Κύκλου και επιμελητής της έκθεσης που διοργανώνεται και πάλι στους Δελφούς τον Οκτώβριο του ίδιου χρόνου και που από πέρυσι μεταφέρεται λίγους μήνες μετά στον φιλόξενο εκθεσιακό χώρο που διαθέτει το «Σπίτι της Κύπρου» στην Αθήνα.
Οι ερασιτέχνες φωτογράφοι (όπως εμείς) έχουμε ανάγκη από αφορμές και προφάσεις για να δουλέψουμε και να δημιουργήσουμε, παρόλο που πρόκειται για κάτι που μας ελκύει και μας δίνει χαρά. Ο λόγος είναι ότι οι φωτογραφίες γίνονται εύκολα αλλά πετυχαίνουν δύσκολα. Τραβιούνται χαρούμενα και απορρίπτονται στενάχωρα. Πρέπει επομένως να στηριχτούμε στη διαδικασία της δημιουργικής φωτογράφισης για να μετριάσουμε τη μέθη της φωτογράφισης και την απελπισία της απόρριψης. Σε αυτό βοηθάει πολύ το γεγονός κάθε (πάντα ιδιόρρυθμης) φωτογραφικής (όπως αυτής των Δελφών) συνάθροισης, που δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια καλλιτεχνική παρέα, για την οποία όμως πολλά πράγματα είναι ιδιαιτέρως σημαντικά, ενώ παραμένουν αδιάφορα για την πλειοψηφία των λοιπών ανθρώπων.
Διαβάστε περισσότερα »

via e-hani https://ift.tt/2GVtlHZ
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη